Πρωτοφανής συντονισμός διαμαρτυριών του αγροτικού τομέα σε πολλές χώρες-μέλη της Ε.Ε.

24 January 2024

Πρωτοφανής συντονισμός διαμαρτυριών του αγροτικού τομέα σε πολλές χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Η «πράσινη πολιτική» που προσπαθεί να εφαρμόσει η Ε.Ε. σε όλα σχεδόν τα κράτη-μέλη, η μείωση της οικονομικών επιχορηγήσεων και η βοήθεια της Ε.Ε. στην Ουκρανία βρίσκει σθεναρή αντίδραση από τους εκπροσώπους της πρωτογενούς παραγωγής oι οποίοι δίνουν δυναμικά το «παρών», σχεδόν συντονισμένα στους δρόμους.

Oι αγρότες της Ευρώπης βρίσκονται στους δρόμους με τη Γερμανία και τη Γαλλία να πρωτοστατούν, ενώ ήδη υπάρχουν πυρήνες διαδηλώσεων σε Πολωνία, η Ρουμανία και φυσικά στην Ολλανδία που πρωτοστάτησε. Στη Γερμανία, όμως, ταυτόχρονα με τους αγρότες κινητοποιούνται και οι οδηγοί φορτηγών, με αποτέλεσμα οι μεταφορές τόσο στο εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Στη Γαλλία οι αγρότες ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες τους αρχικά στον Νότο με αφορμή την ανατρεπτική παρέμβαση της Ε.Ε. σε έγκριση της γαλλικής Βουλής σε συγκεκριμένο φυτοφάρμακο, αλλά υπάρχουν καίρια αιτήματα όπως η μείωση του κόστους της ενέργειας, φορολογικές απαλλαγές και μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και πλέον έχουν αποκλείσει βασικές οδικές αρτηρίες. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γκ. Ατάλ, μίλησε χθες με εκπροσώπους συνδικάτων των αγροτών, δίνοντας προτεραιότητα στα αγροτικά θέματα.

24 January 2024
Banner
Banner