32% των Αυστραλών μειώνουν την κατανάλωση κρέατος για περιβαλλοντικούς λόγους

22 September 2022

32% των Αυστραλών μειώνουν την κατανάλωση κρέατος για περιβαλλοντικούς λόγους

Περισσότεροι από 3.000 Αυστραλοί συμμετείχαν σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο La Trobe, το Πανεπιστήμιο Griffith και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ σχετικά με τις απόψεις τους για τις διατροφικές συνήθειές τους, με αφορμή την παγκόσμια τάση για μείωση του κρέατος.

Σύμφωνα με την έρευνα, 32% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι είχαν μειώσει την κατανάλωση κρέατος τους τελευταίους 12 μήνες, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου La Trobe.

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου La Trobe, Matthew Ruby, δήλωσε ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ήταν ένας βασικός παράγοντας για να πειστούν οι άνθρωποι να μειώσουν την πρόσληψη κρέατος, δεδομένου πως σε πολλές χώρες ανά την υφήλιο γίνονται συζητήσεις ή και κινητοποιήσεις ακόμα για μείωση των κτηνοτροφικής εκμεταλλεύσεων.

«Ένας μεγάλος αριθμός ερευνών που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια διαπίστωσε ότι οι χορτοφαγικές και vegan δίαιτες είναι αποτελεσματικές επιλογές για τον περιορισμό της αποψίλωσης των δασών και την υποστήριξη της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας», δήλωσε η καθηγητής Ruby.

«Πριν από μερικά χρόνια, η ερευνητική μας ομάδα διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι Αυστραλοί δεν πίστευαν ότι η μείωση της κατανάλωσης κρέατος ήταν μια αποτελεσματική φιλοπεριβαλλοντική δράση, οπότε αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι η κατανόηση των ανθρώπων αλλάζει», είπε.

Η μελέτη έδειξε ότι τα πουλερικά είναι το κρέατος που καταναλώνεται πιο συχνά και τα όσπρια η πιο συχνά καταναλισκόμενη πηγή φυτικής πρωτεΐνης, ενώ έδειξε επίσης ότι παρ’ ότι πολλοί Αυστραλοί ενδιαφέρονται να τρώνε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις κρέατος, συχνά απογοητεύονται από την ασυνεπή διαθεσιμότητά τους σε καταστήματα και εστιατόρια.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η διαθεσιμότητα και η ποικιλία των επιλογών ήταν ένα βασικό εμπόδιο για την επιλογή φυτικών τροφίμων, ειδικά όταν τρώτε έξω. Η επικεφαλής ερευνήτρια Carla Riverola από Griffith Business School, δήλωσε ότι αυτό το εύρημα δείχνει πως η αυστραλιανή αγορά δεν ανταποκρίνεται ακόμη στη ζήτηση των εναλλακτικών προϊόντων διατροφής.

Πηγή: thepigsite.com

22 September 2022
Banner
Banner