30 Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα σε τουριστικές περιοχές

02 May 2017

30 Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα σε τουριστικές περιοχές

Στις περίπου 30 αναμένεται να ανέλθει ο αριθμός των Κυριακών κατά τις οποίες θα παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου. Η δήλωση ήρθε αμέσως μετά τα νέα για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, μια συμφωνία που αποτελεί καίριο βήμα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον» είπε ο κ. Παπαδημητρίου, για να συμπληρώσει: «Θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στο Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στο Δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω-γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο ίδιος μάλιστα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν συμφωνεί η κυβέρνηση με το μέτρο, απάντησε: «Φυσικά διαφωνούσαμε αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό».

Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και η ΕΣΕΕ έχουν εκφράσει την κατηγορηματική τους αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς σημειώνουν ότι «η  επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls».

02 May 2017
Banner
Banner