Πάνω από τις προσδοκίες η αγορά κρέατος στο Αγρίνιο

12 January 2023

Πάνω από τις προσδοκίες η αγορά κρέατος στο Αγρίνιο

Related Articles

Η αγοραστική κίνηση στο Αγρίνιο, κατά τις γιορτινές μέρες, γέμισε με αισιοδοξία τους εκπροσώπους της εστίασης και ιδιαίτερα τους κρεοπώλες.

Σύμφωνα με τον  Κώστα Ναστούλη, τον πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, την περίοδο των γιορτών οι επιχειρήσεις αύξησαν θεαματικά τους τζίρους τους, σε σημείο ακόμη και να ξεπεράσει ο κλάδος τις επιδόσεις των γιορτών του 2019 που ήταν οι καλύτερες μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μπορούμε να πούμε ότι αυτές οι γιορτές ήταν παραπάνω από ικανοποιητικές γιατί βοήθησαν τρεις συγκυρίες: ο καιρός που επέτρεψε τις μετακινήσεις, η παύση των περιορισμών που είχαμε πέρυσι με τα πιστοποιητικά και οι εκδηλώσεις που έγιναν στο κέντρο της πόλης. Σε αυτό το τελευταίο μάλιστα ίσως έπρεπε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή από το εμπόριο, αλλά και πάλι η δουλειά ήταν ανέλπιστα πολλή.  Κι αυτό ενώ οι γιορτές ήταν πάνω στα Σαββατοκύριακα, πράγμα που συνήθως δεν ευνοεί. Από εκεί και πέρα, το μόνο κακό είναι πως όλα αυτά αφορούν τους τζίρους μας, γιατί το πρόβλημα με το ρεύμα και τους λογαριασμούς θα το βρούμε και πάλι μπροστά μας το επόμενο διάστημα».

Από τη μεριά του, ο Βασίλης Παπαθανάσης, πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Αγρινίου δήλωσε πως η αγορά κινήθηκε «σε εξαιρετικά καλά επίπεδα». Και συμπληρώνει αναλυτικά: «Σίγουρα η δυναμική ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας, ο κόσμος αγόρασε πραγματικά ποσότητες που θύμιζαν άλλες εποχές, ειδικά από ένα σημείο και μετά που φάνηκε ότι οι τιμές ισορρόπησαν και δεν επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια για μεγάλη ακρίβεια. Σε γενικές γραμμές, για τον δικό μας κλάδο πρέπει να ήταν οι καλύτερες γιορτές των τελευταίων ετών, ίσως και ακόμη παραπίσω. Προσωπικά το αποδίδω στο ότι ο καιρός επέτρεψε στον κόσμο να κινηθεί, να φάει και να βρεθεί με τους δικούς τους έξω, αλλάζοντας και την ψυχολογία ίσως. Αυτό μαζί με το ότι φέτος ένιωσαν όλοι πιο ελεύθεροι λόγω απουσίας μέτρων έκανε πολλούς να διασκεδάσουν περισσότερο κι αυτό το βλέπουμε εμείς και στα μαγαζιά εστίασης που συνεργαζόμαστε».

Η εκτίμηση των Αγρινιωτών είναι πως μετά το τέλος των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας, η διάθεση των καταναλωτών για έξοδο, φαγητό και ψώνια ανέβηκε, ακόμα και ως ψυχοθεραπεία.

Αυτό, φυσικά, δεν προδικάζει και την πορεία των οικονομικών εξελίξεων στους επόμενους μήνες, ειδικά σε πόλεις όπως το Αγρίνιο που ως γνωστόν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο «αφανίζονται». Η πρόβλεψη για την οικονομία στην καλύτερη περίπτωση αναμένει μια αναιμική ανάπτυξη, ενώ περίπου το 1/3 του πληθυσμού να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στους λογαριασμούς.

Πηγή: sinidisi.gr

12 January 2023
Banner
Banner