1η Πανελλήνια Συνάντηση κρεοπαραγωγών αγελαδοτρόφων στο Μέτσοβο

23 July 2020

1η Πανελλήνια Συνάντηση κρεοπαραγωγών αγελαδοτρόφων στο Μέτσοβο

Μια σημαντική συνάντηση αγελαδοτρόφων κρεοπαραγωγής ελευθέρας βοσκής από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου στο Μέτσοβο. Η Πανελλήνια Συνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση των απασχολούμενων στον κλάδο της κτηνοτροφίας και ειδικότερα των εκτροφέων αγελαίων βοοειδών.

O Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης χαιρετίζει τη συνάντηση στο Μέτσοβο

Την εκδήλωση φιλοξένησε η Περιφέρεια Ηπείρου στο Κλειστό Γυμναστήριο Μετσόβου και έγινε με παρουσία του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ των παρευρισκόμενων θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. Την Κυριακή 19 Ιουλίου διοργανώθηκε στα πλαίσια της συνάντησης επιστημονική ημερίδα με θέμα «Υγεία και ευζωία Κρεοπαραγωγών Βοοειδών». Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από εξειδικευμένους κτηνιάτρους που αφορούσαν προβλήματα όπως Αναπνευστικό – Πνευμονία και Διάρροια Νεογέννητων Βοοειδών.

Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Διακόσιοι εκτροφείς από όλες τις περιφέρειες της χώρας έδωσαν το παρών, αντάλλαξαν απόψεις για τα ζητήματα του κλάδου και δεσμεύτηκαν να ξανασυναντηθούν στο προσεχές μέλλον.

23 July 2020
Banner
Banner