Έως 14 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στις ΕΠΑΣ του ΕΛΓΟ

27 August 2020

Έως 14 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στις ΕΠΑΣ του ΕΛΓΟ

Ξεκινά η δεύτερη φάση των εγγραφών στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Το σχολικό έτος 2020-2021 θα λειτουργήσουν έξι (6) Αγροτικές Επαγγελματικές Σχολές και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, στην Καλαμπάκα, στην Κρήτη (Μεσσαρά Ν. Ηρακλείου), στη Λάρισα, στο Μαρούσι Αττικής (κτήμα Συγγρού) και στη Νεμέα, με τις παρακάτω επτά (7) ειδικότητες:

Γαλακτοκομική ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων (τηλ. 2651092219, e-mail: galateei@otenet.gr)

- Γαλακτοκομία – Τυροκομία

ΕΠΑ.Σ. Καλαμπάκας (τηλ.24320 22781, e-mail: ogee43@otenet.gr)

- Ξυλογλυπτική – Διακοσμητική Επίπλου

ΕΠΑ.Σ. Κρήτης (τηλ. 28920 31259, e-mail: epaskritis@gmail.com)

- Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες

Αβερώφειος ΕΠΑ.Σ. Λάρισας (τηλ. 2410 611093, e-mail: geosxoli@otenet.gr)

- Ζωοτεχνία

- Αγροτικά Μηχανήματα

ΕΠΑ.Σ. Αμαρουσίου [κτήμα Συγγρού] (τηλ. 2108012701, e-mail: epasmar@otenet.gr)

- Φυτοτεχνικές Επιχειρήσεις – Αρχιτεκτονική Τοπίου

ΕΠΑ.Σ. Νεμέας (τηλ. 27460 23032, e-mail:epasnemeas@hotmail.gr)

- Αμπελουργία – Οινοτεχνία

Σημειώνεται ότι:

Η φοίτηση και το διδακτικό υλικό στις ΕΠΑ.Σ. είναι δωρεάν, οι σπουδές διαρκούν δύο έτη και οι σπουδαστές δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Στις Σχολές που λειτουργούν χώροι φιλοξενίας, παρέχεται σε όσους μαθητές πληρούν τα σχετικά κριτήρια, δωρεάν στέγαση και σίτιση.

Στους αποφοίτους χορηγείται πτυχίο επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του Ευρωπαϊκού Πιστωτικού Συστήματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ECVET) και επιπέδου 3 της περ. γ' της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 2009/1992 και τους παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ώστε να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να συνεχίσουν σπουδές σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ενώ μοριοδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε Προγράμματα Νέων Γεωργών και απαλλάσσονται από την υποχρέωση της παρακολούθησης των εν λόγω  Προγραμμάτων Κατάρτισης.

Οι ΕΠΑ.Σ. διαθέτουν υλικοτεχνική υποδομή, σύγχρονα εξοπλισμένα εργαστήρια, έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και εφοδιάζουν τους σπουδαστές με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η συμμετοχή των σπουδαστών σε επιμορφωτικές ημερίδες και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες και επιχειρήσεις συμπληρώνει το γνωστικό τους πεδίο, ενώ ενισχύεται η σύνδεση των σπουδών τους με την αγορά εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

27 August 2020
Banner
Banner