Καταστροφή στην παραγωγή της Ζαγοράς – Παρατυπίες στις δηλώσεις απώλειας ζώων – Συνάντηση του ΥΠΑΑΤ με τοπικούς φορείς

22 September 2023

Καταστροφή στην παραγωγή της Ζαγοράς – Παρατυπίες στις δηλώσεις απώλειας ζώων – Συνάντηση του ΥΠΑΑΤ με τοπικούς φορείς

Τη Ζαγορά επισκέφτηκε σήμερα ο ΥΠΑΑΤ, Λ. Αυγενάκης, προκειμένου να δει από κοντά τις καταστροφές στην αγροτική οδοποιία αλλά και στην παραγωγή των αγροτικών προϊόντων της περιοχής, ενώ είχε συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία.

Ο ΥπΑΑΤ ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους για τις περιοχές που έχουν εντοπισθεί παρατυπίες με δηλώσεις απώλειας ζώων  ή μελισσοσμηνών, επί πλέον των υπαρχόντων.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο στη Ζαγορά ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κουτσαύτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού ενημέρωσαν τον ΥπΑΑΤ για τις καταστροφές στην παραγωγή. Όπως υπολογίζουν τα 2/3 της παραγωγής μήλων που ήταν έτοιμα για συγκομιδή, καταστράφηκαν.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης άκουσε με ενδιαφέρον το αίτημά τους για επί πλέον μοριοδότηση των περιοχών που έχουν πληγεί στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΥΠΑΑΤ και την ενίσχυση του χαρακτηρισμού της ορεινότητας, με δεδομένα τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινοί δήμοι της χώρας.

Στη συνέχεια μαζί με τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκε τη γέφυρα Πουρί, έξω από τη Ζαγορά η οποία έχει καταστραφεί από την καταιγίδα, αποκόπτοντας την περιοχή και συζήτησε με παραγωγούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετάβασης στις καλλιέργειές τους, αλλά και κατοίκους των γύρω χωριών που παραμένουν αποκομμένοι από την έδρα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Στη συνέχεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο υφυπουργό, Σταύρο Κελέτση, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλο, τον γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, Γιώργο Στρατάκο και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, συναντήθηκε στο λιμάνι του Βόλου με τον Σύλλογο Παράκτιων Αλιέων. Πρόκειται για αλιείς οι οποίοι μετά την καταιγίδα Daniel, επειδή στον Παγασητικό υπάρχουν πολλά φερτά υλικά, δεν μπορούν να βγουν ψαρέψουν, διότι προκαλούνται ζημιές στα δίκτυα και στα σκάφη τους.

Παράλληλα ο υφυπουργός, Σταύρος Κελέτσης τους ενημέρωσε ότι έχει δοθεί εντολή στη διεύθυνση κτηνιατρικής Μαγνησίας για έλεγχο της ποιότητας των αλιευμάτων, για να υπάρξει πιστοποίηση ή όχι της ποιότητάς τους.

22 September 2023
Banner
Banner