Στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. ο ΥΠΑΑΤ, με θέμα τον τομέα της αλιείας

18 July 2023

Στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. ο ΥΠΑΑΤ, με θέμα τον τομέα της αλιείας

Την πόλη Βίγκο της Ισπανίας θα επισκεφτεί ο ΥΠΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης, σήμερα και αύριο, προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον τομέα της αλιείας.

Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα υπό την προεδρία της Ισπανίας, ενώ οι υπουργοί θα παραθέσουν τις προτάσεις τους για την  αποτελεσματικότερη διαχείριση του ζητήματος της μείωσης και τελικά της έκλειψης του διοξειδίου του άνθρακα από τον τομέα της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών.

Στόχος του Συμβουλίου είναι να βρεθούν οι μηχανισμοί, ώστε σταδιακά ο ευρωπαϊκός  αλιευτικός στόλος και οι υδατοκαλλιέργειες να προσαρμοστούν στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Ο υπουργός θα αναδείξει στους ομολόγους του τον ρόλο ζωτικής σημασίας που διαδραματίζει για την Ελληνική οικονομία και την περιφερειακή ευημερία, η αλιεία μικρής κλίμακας, δεδομένου ότι αντιπροσωπεύει άνω του 90% των σκαφών ελληνικής σημαίας. Επιπλέον, θα αναφερθεί στην ανάγκη να θωρακισθεί η οικονομική βιωσιμότητα του αλιευτικού στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, θα αναδείξει την σημασία  καλύτερης κατανόησης και σεβασμού των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων των ανά περίπτωση πληγόμενων παραγωγικών φορέων σε επίπεδο κράτου-μέλους, πριν την υιοθέτηση νέων μέτρων ή πολιτικών.

Επόμενος σταθμός των  Ευρωπαίων υπουργών Γεωργίας είναι στις Βρυξέλλες  στις 25 Ιουλίου όπου θα συζητήσουν την ορθολογική χρήση των φυτοφάρμακων.

18 July 2023
Banner
Banner