Ταμείο Ανεργίας για τους πληγέντες κτηνοτρόφους της Λέσβου ζητά η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

07 November 2017

Ταμείο Ανεργίας για τους πληγέντες κτηνοτρόφους της Λέσβου ζητά η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, επανέρχεται σε ένα αίτημα που έχει ήδη διατυπώσει η Περιφέρεια από τις 24 Οκτωβρίου 2017 και συνδέεται με τους πληγέντες εξαιτίας της ζωονόσου της ευλογιάς των προβάτων κτηνοτρόφους.
Πρόκειται για την ανάγκη να μπορούν να υπαχθούν αμέσως οι κτηνοτρόφοι αυτοί στο Ταμείο Ανεργίας καθώς για 6 μήνες τους απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα εκτροφής στη μονάδα τους.
Στην επιστολή της υπογραμμίζει, επίσης, την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατό οι προβλεπόμενες από τον νόμο αποζημιώσεις.
Ακολουθεί η επιστολή της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Είμαι υποχρεωμένη να επανέλθω σε έγγραφο που σας εστάλη από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις 24 Οκτωβρίου 2017 με αρ. πρωτοκόλλου 58531/114 και στο οποίο επισημαίνεται η ανάγκη λήψης μέτρων με σκοπό την υποστήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τη θανάτωση των ζώων τους, ως αποτέλεσμα της ζωονόσου της ευλογιάς των προβάτων.
Ιδιαίτερα υπογραμμίζεται η ανάγκη οι κτηνοτρόφοι αυτοί να υπάγονται αμέσως στο Ταμείο Ανεργίας, καθόσον η θανάτωση των ζώων τους συνεπάγεται την αδυναμία των κτηνοτρόφων αυτών για έξι μήνες να εκθρέψουν νέα ζώα στην πληγείσα μονάδα.
Πέραν των άλλων, εξίσου σημαντικό είναι και παραμένει η επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες κτηνοτρόφους.
Επισυνάπτεται το αναφερόμενο έγγραφο.
Επίσης, επισυνάπτεται προς ενημέρωσή σας ο σχετικός πίνακας με τα αιτήματα αποζημίωσης που έχουν ήδη σταλεί στο Υπουργείο σας».

07 November 2017
Banner
Banner