Συνάντηση ΣΕΚ με Μπόλαρη

23 October 2015

Συνάντηση ΣΕΚ με Μπόλαρη

Τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη συνάντησε χθες Πέμπτη 22/10 το προεδρείο του ΣΕΚ, όπου κατέθεσε τις θέσεις- προτάσεις του Συνδέσμου για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων της κτηνοτροφίας καθώς και τους άμεσους και µεσοπρόθεσμους στόχους για την ανάπτυξη του κλάδου.

Διαβάστε τις Θέσεις του ΣΕΚ για την κτηνοτροφία

Επίσης ο ΣΕΚ μας κοινοποίησε το δελτίο τύπου που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη των κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε στις 17/10 και το υπογράφουν η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροκτηνοτρόφων και Αλιέων, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών:

Οι Οργανώσεις των Αγροτών – Κτηνοτρόφων και Αλιέων στη συνάντησή τους στις 17.10.2015 στη Θεσσαλονίκη, συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της εξαθλίωσης που γίνεται στους παραγωγούς με ρυθμούς εξπρές στην αγροτική οικονομία με τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια και αυτών που έρχονται.

Χιλιάδες Αγρότες και Κτηνοτρόφοι – Αλιείς υποχρεώνονται σε έξοδο από την παραγωγή μη μπορώντας να συνεχίσουν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα για τους Έλληνες καταναλωτές.

Αρνούμαστε να γίνουμε νέοι κολίγοι.
Αρνούμαστε να γίνουμε καταναλωτές των εισαγόμενων υπολειμμάτων των πλούσιων χωρών της Ευρώπης και τρίτων χωρών.

Συμφωνούμε σε κοινό πλαίσιο αιτημάτων και σε κοινό αγώνα.

Μας ενώνουν:
- Η φορολογική επιδρομή που γίνεται σε βάρος μας
- Το ασφαλιστικό ζήτημα
- Οι αυξήσεις στο ΦΠΑ στις εισροές και τα ζώντα ζώα.
- Η διεκδίκηση για την μείωση του κόστους παραγωγής (ΦΠΑ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΡΕΥΜΑ) προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας.
- Η άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην έκδοση και θεώρηση παραγωγικών άδειων λαϊκών αγορών και η τελική εξάλειψή τους.
- Η άμεση απόδοση των ενισχύσεων που δικαιούνται οι αγροκτηνοτρόφοι και αλιείς.
- Η απαίτηση για γενναία ρύθμιση των χρεών των παραγωγών και άμεση χρηματοδότησή τους με χαμηλότοκα δάνεια για συνέχιση της παραγωγής.

Μας ενώνει η διεκδίκηση για Εθνικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Αγροτικής – Κτηνοτροφικής – Πτηνοτροφικής και Αλιευτικής παραγωγής με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατό, της διατροφικής επάρκειας της χώρας, την ελαχιστοποίηση των εισαγωγών και την πάταξη των ελληνοποιήσεων.

Ενωμένοι θα παλέψουμε για τη γη μας, την γη των πατεράδων και των παππούδων μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να ρουφήξει τον ιδρώτα μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στους προγονούς μας.

Καλούμε όλους τους Αγροκτηνοτρόφους – Αλιείς, όλους τους παραγωγούς να συμμετέχουν ενεργά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους φορείς των αγροκτηνοτρόφων, με αποκορύφωμα την κοινή κάθοδο στην Αθήνα μετά από ανακοίνωση της ημερομηνίας καθόδου από τη Συντονιστική Επιτροπή.

23 October 2015
Banner
Banner