Συμμετοχή του ΕΦΕΤ στη Zootechnia και το 7ο Συνέδριο Κρέατος

13 February 2023

Συμμετοχή του ΕΦΕΤ στη Zootechnia και το 7ο Συνέδριο Κρέατος

Στην 12η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA (Θεσσαλονίκη 2-3 Φεβρουαρίου) και στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ συμμετείχε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως ενημερώνει σε σχετικό δελτίο τύπου ο ΕΦΕΤ, στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για θέματα αρμοδιότητάς του, παρέχοντας έντυπο υλικό. Επίσης στο πλαίσιο διεξαγωγής του 7ου Συνεδρίου για το ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ «Από τον στάβλο στο πιάτο», το οποίο διοργάνωσε το Meat News, ο ΕΦΕΤ συμμετείχε με σειρά εισηγήσεων καλύπτοντας κρίσιμα θέματα του τομέα.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι παρακάτω εισηγήσεις:

  1. Νοοτροπία ασφάλειας των τροφίμων (FSC) (Χ. Πετράκη).
  2. Παραγωγή και επισήμανση παρασκευασμάτων κρέατος (Χ. Κουτσμανής).
  3. Ειδικό βαρόμετρο 2022 για την ασφάλεια των τροφίμων «Συγκριτικά στοιχεία ΕΕ & Ελλάδας» (Π. Λαλούση, Χ. Πετράκη).
  4. Παρουσίαση περίπτωσης παραπλάνησης με πρόθεση καταναλωτών ως προς την καταγωγή του κρέατος και με πρόθεση χρήσης πλαστών εγγράφων και αντιποίησης της ταυτότητας μιας επιχείρησης τροφίμων για το σκοπό αυτό - Νομοθετικό πλαίσιο - Επιβολή διοικητικών και
    ποινικών κυρώσεων (Ε. Πεξαρά, Μ. Μπαμπίνα).
  5. Επίκαιρα ζητήματα στην Υγιεινή & Ασφάλεια των επιχειρήσεων τροφίμων και των ξενοδοχειακών μονάδων κατά τη διάρκεια και μετά την covid εποχή (Μ. Π. Ζήκος).
  6. Αποτελέσματα μικροβιολογικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στα Εργαστήρια του ΕΦΕΤ την τριετία 2020-2022 στο πλαίσιο του Επισήμου Ελέγχου Τροφίμων (Παναγιώτα Γούσια, Μαρία Δανδουλάκη, Ευαγγελία Παπαποστόλου, Ροβέννα Σκιαδά, Παναγιώτης Σταυρόπουλος, Αγγελική Καρπούζα).
    Το Συνέδριο χαιρέτισε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ, Σταύρος Ζαννόπουλος.
13 February 2023
Banner
Banner