ΠΟΚΚ: Ο παραδοσιακός κρεοπώλης συμβάλλει στην εύρυθυμη λειτουργία της αγοράς – Η προστασία του καταναλωτή προτεραιότητα του κλάδου

01 December 2023

ΠΟΚΚ: Ο παραδοσιακός κρεοπώλης συμβάλλει στην εύρυθυμη λειτουργία της αγοράς – Η προστασία του καταναλωτή προτεραιότητα του κλάδου

Μπήκαμε στην τελική ευθεία των γιορτών με τα νοικοκυριά που ήδη διαθέτουν μειωμένο προϋπολογισμό για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, τον πληθωρισμό των τροφίμων, στην αισχροκέρδεια, αλλά και τις παραβατικές συμπεριφορές που προκύπτουν ειδικά κατά την εορταστική περίοδο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών με αφορμή τις αγορές των Χριστουγέννων ενημερώνει, όπως κάθε χρόνο, τους καταναλωτές για τα όσα  συμβαίνουν στο χώρο του κρέατος αλλά και με επιστολή της προς τα μέλη της προτείνει: «Όποιο εξουσιοδοτημένο μέλος μας απευθύνεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά ή έντυπα) οφείλει να τηρεί τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας ή εκ των προτέρων να ενημερώνει την ΠΟΚΚ για τις όποιες διαφοροποιήσεις των θέσεων- απόψεών του σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της 5ης Νοεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.

 Ευελπιστούμε πως δεν θα παραγκωνιστεί ο κλάδος των κρεοπωλών μετατοπίζοντας το καταναλωτικό κοινό  στις αλυσίδες τροφίμων που εντείνουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και μοιραία οδηγούν στο περιθώριο και την αφάνεια τον επαγγελματία κρεοπώλη. 

 Θεωρούμε πως ο παραδοσιακός- επαγγελματίας κρεοπώλης συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, στηρίζει την ελληνική οικονομία  και όντας καταναλωτής  πλήττεται από το κόστος της ενέργειας και τις συνεχόμενες αυξήσεις των τιμών των προϊόντων.

 Τελειώνοντας, ενόψει μάλιστα της εορταστικής περιόδου,  ας ευχηθούμε  με σύμπνοια και δημιουργικότητα να ενδυναμωθούν οι δεσμοί μεταξύ των μελών μας, κάνοντας πράξη το σύνθημά μας «η ισχύς εν τη ενώσει». Επαγγελματική επιτυχία και χαμόγελα πολλά για τα επερχόμενα Χριστούγεννα και τη νέα Χρονιά».

01 December 2023
Banner
Banner