Παγκόσμια Έκθεση Χοιρινού Κρέατος

17 June 2022

Παγκόσμια Έκθεση Χοιρινού Κρέατος

Η 34η Παγκόσμια Έκθεση Χοιρινού Κρέατος έγινε στην πολιτεία Αϊόβα των ΗΠΑ, στις 8-10 Ιουνίου, με περισσότερους από 10.000 παραγωγούς και επαγγελματίες του κλάδου να συμμετέχουν. Η World Pork Expο, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Παραγωγών Χοιρινού Κρέατος (NPPC), παρουσίασε πολλές, νέες τεχνολογίες και καινοτομίες.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Στην έκθεση δόθηκε η δυνατότητα στους παραγωγούς να επισκεφτούν περίπτερα με προϊόντα και υπηρεσίες σύγχρονης τεχνολογίας που θα έχουν όφελος στις επιχειρήσεις τους. Ακούστηκαν απόψεις σχετικά με την τελευταία απειλή που είναι η πανώλη των χοίρων καθώς και για το υψηλό κόστος τροφοδοσίας στις φάρμες.

Οι παραγωγοί αναζητούν λύσεις που θα τους βοηθήσουν να διατηρήσουν και να επιβλέψουν την υγεία των ζώων τους σε άριστη κατάσταση, αλλά να μειώσουν και το εργατικό δυναμικό, επομένως να χαμηλώσουν και το κόστος, αντικαθιστώντας το με τεχνολογικά επιτεύγματα.

Μακροπρόθεσμα, με την οικονομική αβεβαιότητα και τις ασθένειες να προκαλούν τον κλάδο, οι παραγωγοί χοιρινού κρέατος έδειξαν συγκρατημένα αισιόδοξοι, γεγονός που φάνηκε από την τεράστια συμμετοχή στην έκθεση

Συνολικά, στην εμπορική έκθεση Expo 2022 συμμετείχαν περίπου 400 εταιρείες που παρουσίαζαν προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογίες σε περισσότερα από 300.000 τ.μ. εσωτερικού και εξωτερικού εκθεσιακού χώρου.

Σεμινάρια και προσφερόμενες λύσεις

Πέντε Επιχειρηματικά Σεμινάρια έλαβαν χώρα στην έκθεση, όπου κάλυψαν θέματα όπως οι προκλήσεις της εργασίας, η εφοδιαστική αλυσίδα, η έρευνα για τη διατροφή των χοίρων, η μεγιστοποίηση της απόδοσης των χοίρων αυτό το φθινόπωρο, οι προοπτικές των αγορών καλλιεργειών και χοίρων και οι καινοτομίες για την τόνωση της ανάπτυξης της αγοράς.

Η φετινή σύνθεση της Ακαδημίας Χοιρινού Κρέατος, η οποία παρουσιάστηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Χοιρινού Κρέατος (NPB) και το Pork Checkoff, επικεντρώθηκε σε θέματα ξένων ασθενειών και βιωσιμότητας των ζώων αλλά και τις μελλοντικές καινοτομίες στη βιομηχανία χοιρινού κρέατος.

Η επόμενη Παγκόσμια Έκθεση Χοιρινού Κρέατος θα γίνει στις 7-9 Ιουνίου 2023 στην Αϊόβα.

17 June 2022
Banner
Banner