Ο ΣΕΚ στο πλευρό αγροτικών και κτηνοτροφικών κινητοποιήσεων

16 January 2023

Ο ΣΕΚ στο πλευρό αγροτικών και κτηνοτροφικών κινητοποιήσεων

Τις κινητοποιήσεις των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Οργανώσεών, που ήδη έχουν ξεκινήσει και αναμένεται  να κλιμακωθούν, υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφία, προκειμένου να δικαιωθούν τα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων. Το ενεργειακό κόστος, οι ζωοτροφές, οι τιμές σε γαλακτοκομικά και κρέας, η κερδοσκοπία σε βάρος των παραγωγών είναι οι απειλές του κλάδου, που σε συνδυασμό με τα τραπεζικά χρέη επιδεινώνουν την κατάσταση και προκαλούν ασφυξία σε ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο, ο ΣΕΚ καλεί  τις οργανώσεις-μέλη του σε όλη την Ελλάδα, να πάρουν πρωτοβουλίες και να συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Τα αιτήματα των κτηνοτρόφων στις κινητοποιήσεις τους αφορούν:

1. Τη μείωση του  κόστους ενέργειας

  • Φθηνό   αγροτικό  πετρέλαιο, όπως έχει θεσπιστεί  για τις ναυτιλιακές εταιρίες .
  • Μείωση της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες.

2. Τα τρόφιμα

 Μηδενικό ΦΠΑ σε  βασικά είδη διατροφής, όπως το γάλα το κρέας το ελαιόλαδο κ.α. τουλάχιστον μέχρι τέλους του 2023, που θα ωφελήσει κύρια  τον καταναλωτή, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία,  και την απορρόφηση των ζωικών μας προϊόντων.

3. Τα δάνεια των κτηνοτροφικών-πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. 

Νομοθέτηση προστασίας της πρώτης κατοικίας και σταβλικών εγκαταστάσεων πτηνοκτηνοτρόφων.

4. Την  προστασία από  τις «ελληνοποιήσεις» των αγροτικών - ζωικών προϊόντων.

Ενίσχυση  των  ελέγχων  κατά της κερδοσκοπίας σε βάρος των παραγωγών και  ολοκλήρωση  από το ΥΠΑΑΤ της διαδικασίας των ελεγκτικών μηχανισμών με το «Άρτεμις 2».

16 January 2023
Banner
Banner