Οι Νεοζηλανδοί κτηνοτρόφοι στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για φορολόγηση εκπομπών ρύπων

24 October 2022

Οι Νεοζηλανδοί κτηνοτρόφοι στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για φορολόγηση εκπομπών ρύπων

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, τις τελευταίες μέρες, ανακοίνωσε σχέδια για την τιμολόγηση των εκπομπών ρύπων σε επίπεδο αγροκτημάτων. Αυτό σημαίνει πως εάν ισχύσει η συγκεκριμένη φορολόγηση, η παραγωγή βόειου κρέατος θα μειωθεί κατά 20% και η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων θα μειωθεί κατά 6%.

Οι αγρότες στη Νέα Ζηλανδία βγήκαν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση της κυβέρνησης να φορολογήσει τους αγρότες στις εκπομπές ρύπων και πάνω από 50 διαμαρτυρίες σε πόλεις και κωμοπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, 20 Οκτωβρίου, αντιδρώντας στην προτεινόμενη εισφορά στο αγρόκτημα.

Σύμφωνα με την Groundswell NZ, την ομάδα που οργανώνει τις διαμαρτυρίες, σε εθνικό επίπεδο, περισσότεροι από 45.000 Νεοζηλανδοί συμμετέχουν στις διαδηλώσεις που αφορούν τον φόρο εκπομπών, τον οποίο περιέγραψε ως «τιμωρητικό, αντιπαραγωγικό και ανέφικτο» φόρο στην παραγωγή τροφίμων, υποστηρίζοντας επίσης ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα αυξήσει το κόστος των τροφίμων για τους καταναλωτές.

Οι διαδηλωτές δηλώνουν πως «…αυτή είναι καθαρή ιδεολογία από μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται περισσότερο για το να δείχνει καλά στον ΟΗΕ παρά για το πώς θα πληρώσουν οι Νεοζηλανδοί. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιβάλλει πρόσθετους φόρους στους αγρότες, αντιθέτως, πρέπει να βρίσκει τρόπους για την παραγωγή τροφίμων και για την ενίσχυση της οικονομίας των αγροτών».

24 October 2022
Banner
Banner