Οι Αργεντίνοι δεν τρώνε πια μοσχαρίσιο κρέας…

16 July 2024

Οι Αργεντίνοι δεν τρώνε πια μοσχαρίσιο κρέας…

Οι Αργεντινοί, παρ' ότι είναι είναι λάτρεις του βοείου κρέατος, μειώνουν την κατανάλωση μπριζόλας καθώς η οικονομική κατάσταση της χώρας επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα η κατανάλωση βοείου κρέατος να αναμένεται να φτάσει σε ιστορικό χαμηλό φέτος, σύμφωνα με το Reuters.

Αργεντινή: Η κατανάλωση βοείου κρέατος σε ιστορικό χαμηλό το 2024

Η κατανάλωση βοείου κρέατος στην Αργεντινή το 2024 προβλέπεται να ανέλθει περίπου σε 44,8 κιλά, το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη καταγραφής δεδομένων το 1914, ανέφερε το χρηματιστήριο Rosario, το οποίο δημοσιεύει αναφορές για την αγορά σιτηρών και ζώων. Ο ιστορικός μέσος όρος είναι σχεδόν 73 κιλά.

Η οικονομία του νοτιοαμερικανικού έθνους έχει πληγεί σκληρά από τον τριψήφιο πληθωρισμό, την ύφεση, την αυξανόμενη φτώχεια και την ανεργία.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο, έχει εφαρμόσει μέτρα λιτότητας για να ελέγξει τις κρατικές δαπάνες. Επίσης, τερμάτισε το πάγωμα των τιμών του βοείου κρέατος που είχε επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η Αργεντινή, γνωστή για την παράδοση της στην κατανάλωση βοείου κρέατος, είναι γεμάτη από ψητοπωλεία, ράντζα βοοειδών και μπάρμπεκιου asado. Οι μακροπρόθεσμες τάσεις δείχνουν ότι οι πολίτες στρέφονται όλο και περισσότερο σε φθηνότερες επιλογές, όπως το κοτόπουλο και το χοιρινό. Το 2024, σχεδόν 2 κιλά εναλλακτικών κρεάτων μπορούν να αγοραστούν στην τιμή 1 κιλού βοείου κρέατος, ανέφερε η έκθεση.

Ωστόσο, φέτος, η συνολική κατανάλωση κρέατος αναμένεται να μειωθεί κατά 9% σε σύγκριση με πέρυσι, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011, σύμφωνα με το χρηματιστήριο.

Καθώς η οικιακή κατανάλωση μειώνεται, οι αγρότες στέλνουν όλο και περισσότερο το βόειο κρέας τους στο εξωτερικό. Οι εξαγωγές από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Παρ' όλο που καταναλώνουν λιγότερο βόειο κρέας, οι Αργεντινοί εξακολουθούν να τρώνε περισσότερο από τους Αμερικανούς που καταναλώνουν κατά μέσο όρο 38 κιλά το χρόνο, τους Αυστραλούς που καταναλώνουν 27 κιλά και τους Χιλιανούς που καταναλώνουν 26 κιλά.

Πηγή: euromeatnews.com

16 July 2024
Banner