Οδηγίες από τον ΕΦΕΤ για το σαρακοστιανό τραπέζι

14 March 2024

Οδηγίες από τον ΕΦΕΤ για το σαρακοστιανό τραπέζι

Related Articles

Σε κρατικό κανάλι μίλησε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, γενικός διευθυντής του ΕΦΕΤ τονίζοντας στους καταναλωτές τι πρέπει να προσέχουν στο σαρακοστιανό τραπέζι, δίνοντας οδηγίες για την επιλογή αλλά και τη συντήρηση των τροφίμων. Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος είπε: «Οι καταναλωτές να προμηθεύονται τα τρόφιμα τους από επίσημους προμηθευτές. Η επιλογή αυτή καθεαυτή των τροφίμων, η μεταφορά τους, η αποθήκευσή τους στο σπίτι, η αποθήκευσή τους στο ψυγείο μας και οι προσεκτικοί χειρισμοί για την προετοιμασία τους αποτελούν βασικά σημεία της διασφάλισης της ασφάλειάς μας»,

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο κ. Βασιλόπουλος σε όσους έχουν κάποια αλλεργία, που σημαίνει πως η σωστή αποθήκευση των ευαίσθητων προϊόντων, όπως τα θαλασσινά, είναι επιτακτική. Τα ωμά αλιεύματα, τα οστρακοειδή και τα αλιεύματα γενικότερα, πρέπει να τοποθετούνται μακριά από φρέσκα φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα που καταναλώνονται ωμά για την αποφυγή διασταυρούμενης επιμόλυνσης.

Κατά την προετοιμασία των γευμάτων, πρέπει να διατηρούνται καθαρά όλα τα μαγειρικά σκεύη, να χρησιμοποιούται διαφορετικα μαχαίρια, σανίδες κοπής για τα θαλασσινά ή τα ωμά κρέατα και πουλερικά, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τα υπόλοιπα τρόφιμα.
Ο γενικός διευθυντής του ΕΦΕΤ προτρέπει τους καταναλωτές στη σωστή επιλογή προμηθευτή,τονίζοντας πως «η επιλογή του σωστού προμηθευτή είναι ένα πολύ κομβικό σημείο και η αποφυγή προμήθειας από πλανόδιους εμπόρους».

14 March 2024
Banner
Banner