Νέα προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις – Μικρή παράταση

26 July 2024

Νέα προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις – Μικρή παράταση

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Η νέα προθεσμία για τα φυσικά πρόσωπα είναι η 2α Αυγούστου, ενώ για τα νομικά πρόσωπα η 9η Αυγούστου.

Αντίστοιχα, οι καταληκτικές ημερομηνίες για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου μετατίθενται για τις 2 Αυγούστου για τα φυσικά πρόσωπα και για τις 9 Αυγούστου για τα νομικά πρόσωπα. Η δυνατότητα εφάπαξ πληρωμής του φόρου με έκπτωση 3% για τα φυσικά πρόσωπα παραμένει έως τις 31 Ιουλίου. Από τις 25 Απριλίου έως σήμερα, έχουν υποβληθεί 6.068.600 δηλώσεις φυσικών προσώπων, αντιπροσωπεύοντας το 93,3% του συνόλου. Αντίστοιχα, από την 1η Μαΐου έχουν υποβληθεί 252.542 δηλώσεις νομικών προσώπων, δηλαδή το 81,8% του συνόλου.

Λόγοι παράτασης

Η απόφαση για την παράταση ελήφθη λόγω της μαζικής υποβολής δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες που προκάλεσε τεχνικά προβλήματα στο σύστημα. Η μετάθεση της προθεσμίας για τα νομικά πρόσωπα είναι μεγαλύτερη λόγω του χαμηλότερου ποσοστού υποβολής τους. Η παράταση θεωρείται επαρκής για την απρόσκοπτη υποβολή των υπολοίπων δηλώσεων και την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων.

Πηγή: agro24

26 July 2024
Banner