Με 2 Έλληνες το Butcher Wars στις 20-21 Ιουλίου

18 July 2024

Με 2 Έλληνες το Butcher Wars στις 20-21 Ιουλίου

Ξεκινά σε λίγες μέρες ο παγκόσμιος διαγωνισμός κρεοτεχνίας Butcher Wars στο Ascot Racecourse της Αγγλίας. O Νίκος Λασκαρέλλης και ο Μιχάλης Ζαμπέτρος θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας και τη Λέσχη Ελλήνων Κρεοτεχνών σε έναν «πόλεμο» με τους κορυφαίους κρεοτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή δυο Ελλήνων κρεοτεχνών στο φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό, που αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση της υψηλής ποιότητας τεχνικής και γνώσης που έχουν κατακτήσει οι Έλληνες επαγγελματίες του κρέατος.

Ο διαγωνισμός World Butcher Wars λειτουργεί ως θεσμός από το 2016 και διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Butchers Alliance, με διαπιστευμένα μέλη ανά τον κόσμο και χώρες που επισήμως έχουν το δικαίωμα φιλοξενίας του διαγωνισμού. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα, που απέκτησε αυτό το δικαίωμα μετά την συμμετοχή και εκπροσώπησή της το 2020 στην Μελβούρνη από τον πρόεδρο της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών, Γιάννη Χατζηγρηγορίου. Μπορεί τότε λόγω πανδημίας να ακυρώθηκε ολόκληρη η διοργάνωση, παρ’ όλα αυτά εφόσον η ελληνική συμμετοχή βρέθηκε εκεί και μάλιστα ο κ. Χατζηγρηγορίου παρουσίασε ένα master class, η χώρα μας κέρδισε το δικαίωμα της συμμετοχής, αλλά και διοργάνωσης ενός αντίστοιχου διαγωνισμού. «Προς το παρόν δεν ευόδωσε να γίνει διαγωνισμός στην Ελλάδα», όπως είπε ο κ. Χατζηγρηγορίου στο Meat News, αλλά υπάρχει η δυνατότητα και είναι στοίχημα για το μέλλον.

Συμμετέχουν 14 χώρες

Στο παγκόσμιο διαγωνισμό του Ascot, o οποίος είναι ατομικός, υπάρχουν 14 συμμετοχές από αντίστοιχες χώρες, με δυο συμμετέχοντες η καθεμιά. Συμμετέχουν κρεοτέχνες από Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Αγγλία, Σκωτία, Ιταλία, Βραζιλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Πολωνία, Νησιά Τόγκα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιαπωνία και φυσικά Ελλάδα.

Το Meat News εύχεται καλή επιτυχία στους δυο κρεοτέχνες που εκπροσωπούν την χώρα και τον κλάδο!

18 July 2024
Banner