Με κρέας και γλυκά το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού

21 November 2022

Με κρέας και γλυκά το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού

Το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού θα κάνει την εμφάνισή του περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου και αυτή τη φορά  θα περιλαμβάνει προϊόντα απαραίτητα για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ανέλυσε πως το εορταστικό καλάθι θα περιλαμβάνει προϊόντα, όπως κρέατα και γλυκά, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προστεθούν και αναψυκτικά. Ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε πως το εορταστικό καλάθι θα παραμείνει διαθέσιμο για περίπου δύο έως τρεις εβδομάδες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιτυχία που είχε το μέτρο, αφού, όπως είπε, είναι γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος καταναλωτών ψωνίζει από το «καλάθι του νοικοκυριού. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι βιομηχανίες επώνυμων προϊόντων αναγκάζονται αντί να αυξήσουν τις τιμές, να τις μειώσουν σε ποσοστό που κυμαίνεται από 5%- 10%, προκειμένου να κρατήσουν τους πελάτες τους. Ο υπουργός προέτρεψε τους καταναλωτές να συνεχίσουν να προτιμούν το «καλάθι του νοικοκυριού», ώστε με αυτόν τον τρόπο να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στις τιμές των προϊόντων.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε τη συμβολή της πλατφόρμας e-katanalotis στην φθηνότερη επιλογή προϊόντων, γεγονός που το αποδεικνύει, αφού σύμφωνα με τον υπουργό, κάθε ημέρα την ιστοσελίδα επισκέπτονται περίπου 350.000 άτομα, τα οποία συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων για να αποφασίσουν από ποιο κατάστημα θα κάνουν τις αγορές τους.

21 November 2022
Banner
Banner