Η ρωσική Miratorg ανακοινώνει αύξηση της παραγωγής πουλερικών

10 May 2022

Η ρωσική Miratorg ανακοινώνει αύξηση της παραγωγής πουλερικών

Related Articles

Η Miratorg, μια από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής κρέατος πουλερικών στη Ρωσία και έχοντας επενδύσει περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ρούβλια προκειμένου να δημιουργήσει κάθετη ολοκληρωμένη μονάδα, στοχεύει να φτάσει σε παραγωγή 178.000 τόνους, 20,3% υψηλότερη από ό,τι το 2021.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρότυπη μονάδα η οποία περιλαμβάνει καλλιέργεια και παραγωγή σύνθετων ζωοτροφών, εργοστάσιο ζωοτροφών, 24 τοποθεσίες για εκτροφή πουλερικών, ένα εκκολαπτήριο και μία αυτοματοποιημένη εγκατάσταση σφαγής και βαθιάς επεξεργασίας. Το συνολικό απόθεμα πουλερικών στις εγκαταστάσεις της εταιρείας υπερβαίνει τα 12,5 εκατομμύρια κεφάλια.

Επίσης, έχει εκατό τοις εκατό διαθεσιμότητα αβγών επώασης αλλά και πλήρες απόθεμα πουλερικών, γεγονός που επέτρεψε την εξάλειψη της εξάρτησης του τμήματος πουλερικών από εισαγόμενο γενετικό υλικό, τη μείωση των βιολογικών κινδύνων και την αύξηση των δεικτών ποιότητας των αβγών.

Η εταιρεία επένδυσε 339,8 εκατομμύρια ρούβλια σε ένα έργο επέκτασης θερμοκοιτίδας υψηλής τεχνολογίας, έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας κατά 34,6%, από 78 σε 105 εκατομμύρια αβγά ετησίως.

Το συγκρότημα επεξεργασίας κρέατος υψηλής τεχνολογίας προσαρμόζεται με τα παγκόσμια πρότυπα για την αυτοματοποίηση, την περιβαλλοντική και βιομηχανική ασφάλεια. Η επιχείρηση είναι πιστοποιημένη για αποστολές εξαγωγών και ελέγχεται τακτικά από υπάρχοντες αλλά και δυνητικούς πελάτες. Η Miratorg τροφοδοτεί πουλερικά με τροφή δικής της παραγωγής, χωρίς τη χρήση γενετικώς τροποποιημένων προσθέτων και αυξητικών ουσιών, εξασφαλίζοντας υψηλή ανταγωνιστικότητα του τελικού προϊόντος στην αγορά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία «τα πρώτα αποτελέσματα του εκσυγχρονισμένου εκκολαπτηρίου έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται, αφού υπάρχουν υγιή κοτόπουλα με αυξημένο δείκτη ζωής, γεγονός που έχει θετική επίδραση στο κόστος των τελικών προϊόντων. Το νέο μητρικό απόθεμα ξεκίνησε τον Απρίλιο, και συνεχίζει να αυξάνει την παραγωγική ικανότητα και να εξασφαλίζει τη σταθερή παραγωγή προϊόντων κρέατος πουλερικών υψηλής ποιότητας, όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και υγιεινά».

10 May 2022
Banner
Banner