Η Γερμανία επιβεβαιώνει πανώλη των χοίρων κοντά στα γαλλικά σύνορα

27 May 2022

Η Γερμανία επιβεβαιώνει πανώλη των χοίρων κοντά στα γαλλικά σύνορα

Από τις 25 Μαΐου, οι γερμανικές υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν την παρουσία αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε μια εγχώρια χοιροτροφική φάρμα που βρίσκεται στην περιοχή Emmendingen, από 7 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γαλλία Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα της ασθένειας σε αυτή την πολιτεία.

Το αγρόκτημα στο οποίο βρέθηκε κρούσμα αφρικανικής πανώλης είναι μια βιολογική παραγωγή 35 χοίρων με έχει διπλή περίφραξη. Επιπλέον, στο συγκεκριμένο αγρόκτημα, γίνεται και σημαντική παραγωγή οπωροκηπευτικών.

Οι ενδείξεις σε κάποιους χοίρους προσδιόριζαν την ασθένεια και τρεις απ’ αυτούς ήδη πέθαναν. Οι γερμανικές Αρχές επισκέφθηκαν αμέσως το αγρόκτημα για να λάβουν δείγματα τα οποία εστάλησαν στο Εθνικό Εργαστήριο για ASF στη Γερμανία, όπου επιβεβαιώθηκε και επισήμως πως οι χοίροι είναι θετικοί στην πανώλη. Έτσι, θανατώθηκαν και τα υπόλοιπα ζώα της φάρμας, την επόμενη κιόλας μέρα.

Μέχρι σήμερα, κρούσματα ASF έχουν εμφανιστεί κυρίως σε αγριόχοιρους και έχουν πλήξει τα κράτη του Βρανδεμβούργου, του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας και της Σαξονίας.

27 May 2022
Banner
Banner