Η αύξηση των τιμών κρέατος οδηγεί σε φθηνότερα ζωικά προϊόντα

09 February 2023

Η αύξηση των τιμών κρέατος οδηγεί σε φθηνότερα ζωικά προϊόντα

Related Articles

Η μείωση της προσφοράς και του ζωικού κεφαλαίου λόγω των πρόωρων σφαγών έχουν προκαλέσει τεράστια άνοδο στις τιμές του κρέατος, με τους καταναλωτές να καλούνται να πληρώσουν από 12-14 ευρώ το κιλό το μοσχαρίσιο κρέας, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης.

Οι τιμές ενδεικτικά κυμαίνονται:

– Χοιρινό φιλέτο νωπό ελληνικό: 15€/κιλό

– Χοιρινό σνίτσελ ελληνικό: 10€/κιλό

– Χοιρινή σεφταλιά: 8€/κιλό

– Χοιρινός λαιμός: 7€/κιλό

– Χοιρινή μπριζόλα άνευ οστού: 12€/κιλό

– Φιλέτο στήθος κοτόπουλο: 18€/κιλό

– Κοπανάκι κοτόπουλο: 9€/κιλό

– Μπριζόλα Tbone μοσχάρι γάλακτος: 26€/κιλό

Στην Πάτρα, το μοσχάρι πωλείται στα 12.50€, χοιρινό μπούτι στα 7.50€, σπάλα στα 6.90€, μπριζόλα στα 7.30€, στα 11.50€ ελιά μοσχάρι.

Στη χονδρική οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής, ακολουθώντας την πορεία της λιανικής:

Αρνί: 2023 7.50€, 2022 5.50€, 2021 4.90€

Μοσχάρια (εισαγ.): 2023 6.85€, 2022 5.75€, 2021 5.05€

Χοιρινά (εισαγ.): 2023 3.65€, 2022 2.65€, 2021 2.65€

Η στροφή των καταναλωτών σε πιο φθηνές επιλογές ζωικών προϊόντων είναι πλέον γεγονός, προκειμένου να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες τους. Επομένως:

Κεφάλια αρνιών: 1.50€/κιλό

Φτερούγες κοτόπουλο: 2.70€/κιλό

Στομάχια κοτόπουλου: 3€/κιλό

Εμφανείς οι αυξήσεις στα κρέατα που δυσκολεύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμού, αφού:

Βόεια ελιά ή σπάλα: 2022 8.95€, 2023 10.88€, Αύξηση 21%

Χοιρινή μπριζόλα με οστό (εισάγ.): 2022 4.49€, 2023 7€, Αύξηση 56%

Χοιρινός λαιμός ελληνικός: 2022 5.65€, 2023 7.20€, Αύξηση 27%

Πηγή: newshub.gr

09 February 2023
Banner