Η Αμερική δίνει άδεια εμπορευματοποίησης του καλλιεργημένου κρέατος

21 November 2022

Η Αμερική δίνει άδεια εμπορευματοποίησης του καλλιεργημένου κρέατος

Related Articles

Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη για το κλίμα COP27, στην Αίγυπτο, δοκίμασαν για πρώτη φορά καλλιεργημένο κρέας της εταιρείας Upside Foods και αυτό θεωρείται ορόσημο για το καλλιεργημένο κρέας στις ΗΠΑ. Η FDA ανακηρύσσει το κοτόπουλο που καλλιεργείται στο εργαστήριο της Upside Foods ως ασφαλές, φέρνοντάς το πιο κοντά στην εμπορευματοποίηση, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χθες, η Upside Foods έλαβε την πρώτη στον κόσμο επιστολή «Χωρίς ερωτήσεις» από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) σχετικά με την ασφάλεια του καλλιεργημένου κοτόπουλου της. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη διαβούλευση πριν από τη διάθεση στην αγορά από την Αρχή για ανθρώπινη τροφή που παρασκευάζεται από καλλιεργημένα ζωικά κύτταρα .

Έρευνα της GFI Europe αποκάλυψε μια αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για το καλλιεργούμενο κρέας στις μεγάλες αγορές, με το 65% αυτών στην Ισπανία, το 55% των Ιταλών, το 57% των Γερμανών και το 1/3 των Γάλλων ήδη να δηλώνουν πρόθυμοι να το αγοράσουν όταν αυτό καταστεί διαθέσιμο.

Καθώς πολλοί ερωτηθέντες πιστεύουν ότι το καλλιεργούμενο κρέας θα είχε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, η μελέτη διαπίστωσε ότι πολλοί άνθρωποι σε αυτές τις χώρες επιθυμούν να υποστηρίξουν οι κυβερνήσεις το καλλιεργημένο κρέας, με την Ισπανία να είναι πιο πρόθυμη στο 68%.

Για να μπορέσει να πωληθεί ένα προϊόν καλλιέργειας κρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να εγκριθεί ως νέο τρόφιμο από την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA).

Η διαδικασία έγκρισης θα περιλαμβάνει μια τεκμηριωμένη αξιολόγηση της ασφάλειας και της θρεπτικής αξίας του καλλιεργούμενου κρέατος και εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 18 μήνες.

Η GFI Europe δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί αιτήσεις για άδεια προ της κυκλοφορίας καλλιεργούμενου κρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο ή οπουδήποτε στην Ευρώπη.

21 November 2022
Banner
Banner