Ηνωμένο Βασίλειο: Πρόωρα μαζική σφαγή γαλοπούλων πριν από τα Χριστούγεννα

01 November 2022

Ηνωμένο Βασίλειο: Πρόωρα μαζική σφαγή γαλοπούλων πριν από τα Χριστούγεννα

«Οι Βρετανοί παραγωγοί πουλερικών θα μπορούν να σφάζουν νωρίς τις χριστουγεννιάτικες γαλοπούλες, να τις παγώνουν και στη συνέχεια να τις ξεπαγώνουν και να τις πωλούν κι αυτό θα γίνεται όσο η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη επιδημία γρίπης των πτηνών που έχει εκδηλώσει ποτέ», μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

Καθώς η Βρετανία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα γρίπης των πτηνών, με 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα τους τελευταίους 12 μήνες, οδηγώντας στη θανάτωση εκατομμύρια πτηνά, οι λιανοπωλητές και οι προμηθευτές καλούσαν την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ώστε και να περιοριστεί ο ιός, αλλά και να μη χαθεί εντελώς η παραγωγή τους, άρα και τα έσοδά τους.

«Τα μέτρα σημαίνουν ότι οι αγρότες που εκτρέφουν γαλοπούλες, χήνες ή πάπιες για το κρέας τους θα έχουν την επιλογή να σφάξουν τα κοπάδια τους νωρίς και να παγώσουν αυτά τα προϊόντα, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να αποψυχθούν και να πωληθούν στους καταναλωτές μεταξύ της περιόδου 28 Νοεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου 2022», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η Βρετανία παράγει περισσότερες από 11 εκατομμύρια γαλοπούλες κάθε χρόνο, εκ των οποίων σχεδόν τα δύο τρίτα καταναλώνονται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι αγρότες θα λάβουν επίσης τώρα αποζημίωση από την αρχή μιας προγραμματισμένης σφαγής και όχι στο τέλος, ανέφερε το υπουργείο.

Πηγή: thepoultrysite.com

01 November 2022
Banner
Banner