Ηλεία: Επισταμένοι έλεγχοι για το κρέας, ενόψει Χριστουγέννων

12 December 2022

Ηλεία: Επισταμένοι έλεγχοι για το κρέας, ενόψει Χριστουγέννων

Related Articles

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους οι οποίοι όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα αναμένεται να ενταθούν.

Σε δηλώσεις τους στην κάμερα της ΟΡΤ και την εφημερίδα «Πατρίς» ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θοδωρής Βασιλόπουλος επίστησε την προσοχή τόσο στους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές και τόνισε ότι η περιφέρεια βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες, ενώ από την πλευρά της η διευθύντρια της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας, Μπέκυ Σπυροπούλου δήλωσε πως οι έλεγχοι στα σφαγεία του νομού έχουν αυξηθεί, τονίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, το οποίο χαρακτήρισε ελάχιστο.

Ο κ. Βασιλόπουλος και η κυρία Σπυροπούλου σε δηλώσεις τους σε τοπικό Μέσο υποστήριξαν πως: «…Στόχος μας η προστασία του καταναλωτή και βελτίωση των τιμών στους παραγωγούς. … Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιφέρειας, οι υγειονομικές υπηρεσίες και αυτές του τμήματος Ανάπτυξης έχουν ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων. Έλεγχοι στα σφαγεία, έλεγχοι στα κρεοπωλεία και σε μια σειρά καταστημάτων που πουλούν τρόφιμα. Με τη συνεργασία που έχουμε με τον ΕΦΕΤ, με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αλλά και με τα συναρμόδια υπουργεία που εμπλέκονται στο θέμα της ασφάλειας των τροφίμων, είχαμε τονίσει ότι οι υπηρεσίας μας θα είναι δίπλα στους πολίτες και στους καταναλωτές διότι το βασικά που θέλει ο καθένας είναι να αγοράζει και να τρέφεται σωστά. Οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν την προέλευση και οι καταναλωτές θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στις ενδείξεις αλλά και στις “ελληνοποιήσεις”. Οι υπηρεσίες μας μεθοδικά όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και πιο εντατικά τις επόμενες ημέρες θα είναι σε συνεχή παρακολούθηση όλων των αλυσίδων. Είμαστε η μοναδική περιφέρεια που έχει υπογράψει συνεργασία με όλους αυτούς τους φορείς με επικεφαλής τον ΕΦΕΤ. Στόχος μας είναι η προστασία του καταναλωτή και βελτίωση των τιμών στους παραγωγούς. … Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων έχει ξεκινήσει μια αυξημένη δραστηριότητα στα τρία σφαγεία του νομού μας γιατί η ΔΑΟΚ έχει την ευθύνη για την λειτουργία των σφαγείων και ειδικά το τμήμα Κτηνιατρικής που κάνει τους ελέγχους ώστε να δοθούν στην αγορά υγειονομικά ασφαλή κρέατα. Το κτηνιατρικό προσωπικό της ΠΕ Ηλείας είναι ελάχιστο και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να λειτουργήσουν τα σφαγεία ομαλά και να γίνουν οι έλεγχοι όπως πρέπει να γίνουν. Προς το παρόν για ελέγχους στα σημεία λιανικής πώλησης δεν έχει γίνει κάποια συνεννόηση με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής της έδρας. Θέλω να παρακαλέσω τους κτηνοτρόφους που διακινούν τα ζώα τους και τα οδηγούν στο σφαγείο να έχουν πάντα σήμανση και να συνοδεύονται τα ζώα τους από τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά».

Πηγή: patrisnews.com

12 December 2022
Banner
Banner