Εταιρείες στη Ρουμανία βάφουν το κρέας κοτόπουλου για να φαίνεται πιο υγιεινό – Κίνδυνος για την υγεία

02 April 2024

Εταιρείες στη Ρουμανία βάφουν το κρέας κοτόπουλου για να φαίνεται πιο υγιεινό – Κίνδυνος για την υγεία

Related Articles

Ένα σκάνδαλο και μάλιστα επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών είδε το φως της δημοσιότητας. Ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής για την Προστασία των Καταναλωτών (ANPC) της Ρουμανίας, Horia Constantinescu, προειδοποίησε πρόσφατα ότι ορισμένες εταιρείες βάφουν το κρέας κοτόπουλου για να φαίνεται πιο υγιεινό. Είπε επίσης ότι μερικές φορές η διαδικασία γίνεται κατά τη διάρκεια της σίτισης, έτσι ώστε η βαφή να μην μπορεί να ξεπλυθεί.

Ο επικεφαλής της ANPC προειδοποιεί ότι η υγεία των καταναλωτών μπορεί να κινδυνεύει και ότι οι εταιρείες στον τομέα του κρέατος χρειάζονται αστυνόμευση.

«Υπάρχουν εταιρείες που βάφουν αυτά τα προϊόντα για να μας παραπλανήσουν. Αλλά και εδώ, συμβαίνει ένα θαύμα: μερικά από τα κοτόπουλα βάφονται μέσω της σίτισης, έτσι η βαφή διεισδύει στον ιστό και δεν μπορεί να ξεπλυθεί», έγραψε ο Horia Constantinescu στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Αν προσθέσουμε επίσης τη σαλμονέλα, που ανακαλύφθηκε σε ορισμένες φάρμες, όπου θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί με σοβαρά, όχι επιφανειακά μέτρα, τότε το βαμμένο κοτόπουλο γίνεται επίσης κίνδυνος για την υγεία μας. Αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή επίθεση στο ασφάλεια του καθενός από εμάς: κοτόπουλο που κιτρινίζεται για να φαίνεται πιο ποιοτικό, γεμιστό με επικίνδυνα στελέχη σαλμονέλας», δήλωσε περαιτέρω.

Είπε επίσης ότι η ANPC θα ενημερώσει όλα τα θεσμικά όργανα που μπορούν να επαληθεύσουν πώς προέκυψε αυτή η κατάσταση και ποιος «κάλυπτε την αλήθεια».

Πηγή: romania-insider.com

02 April 2024
Banner
Banner