Ελλάδα και Γερμανία ενώνουν την τεχνογνωσία και τη συνεργασία τους

02 June 2022

Ελλάδα και Γερμανία ενώνουν την τεχνογνωσία και τη συνεργασία τους

Ελλάδα και Γερμανία συναντήθηκαν για μια ακόμα φορά, στο πλαίσιο διμερούς συνεργασίας σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα, την 1/6/2022. Στη συνάντηση ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη χώρα μας, κ. Έρνστ Ράιχελ και ο ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα οικολογικά σχήματα και τις βιολογικές καλλιέργειες, καθώς επίσης και για τις μεγάλες δυνατότητες εξαγωγών στη Γερμανία και ενίσχυσης του εμπορικού αγροτικού ισοζυγίου.

Ζητήματα επισιτιστικής επάρκειας, η αύξηση των τιμών των αγροτικών εφοδίων αλλά και το κόστος, είναι κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν διεξοδικά και που είναι αποτελέσματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση για τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, αντίστοιχα από τις δύο  χώρες για την υποστήριξη των αγροτών, λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικής συνεργασίας στον αγροδιατροφικό κλάδο με την αξιοποίηση των ερευνητικών και εκπαιδευτικών φορέων και, εν προκειμένω, από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η γερμανική πλευρά, δεσμεύτηκε να εκπονήσει μελέτη η οποία θα επικαιροποιηθεί δεόντως και θα χρησιμοποιηθεί προς όφελος της εκπαιδευτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

02 June 2022
Banner
Banner