Διαδικτυακό σεμινάριο προβατοτροφίας – σύνδεση με Νέα Ζηλανδία

13 April 2023

Διαδικτυακό σεμινάριο προβατοτροφίας – σύνδεση με Νέα Ζηλανδία

Ένα ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, μεταφρασμένο και στα ελληνικά, όπου θα παρουσιαστούν νέα από την επίσκεψη της ομάδας Eurosheep σε προβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Νέα Ζηλανδία.

Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία «επίσκεψης» στην άλλη άκρη του κόσμου, αλλά και μια αφορμή για την κατανόηση της εντατικής αγροτικής παραγωγής, των διαχειριστικών πρακτικών και των οραμάτων του κλάδου αυτού στη μακρινή Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό σεμινάριο με πολλές και εξειδικευμένες πληροφορίες!

Να σημειώσουμε πως η Νέα Ζηλανδία μπαίνει δυναμικά στην γαλακτοβιομηχανία πρόβειου γάλακτος, αν και διαφέρει η δομή της προβατοτροφίας της από αυτή των ευρωπαϊκών χωρών, τόσο στο συνολικό της μέγεθος όσο και στον αριθμό των εκτρεφόμενων ζώων ανά εκμετάλλευση.

Το κλίμα ποικίλλει πολύ από περιοχή σε περιοχή, για παράδειγμα οι ετήσιες βροχοπτώσεις ποικίλλουν από 350-6.700 mm σε όλη την έκταση της χώρας. Επομένως, τα πρόβατα εκτρέφονται σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών και συστημάτων. Tο EuroSheep επισκέφθηκε πρόσφατα έναν αριθμό εκμεταλλεύσεων στη Νέα Ζηλανδία, τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο Νησί, και μίλησε με τους κτηνοτρόφους για τα παραγωγικά συστήματα που χρησιμοποιούν. Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στις προκλήσεις που οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σε θέματα υγείας και διατροφής.

 Μπορείτε να εγγραφείτε δωρεάν ακολουθώντας τον συνδεσμό: https://www.eventbrite.co.uk/e/eurosheep-lessons-from-new-zealand-sheep-farming-tickets-603880090607

13 April 2023
Banner
Banner