Γ. Καββαθάς: Οι μικρομεσαίοι έξω από κάθε δυνατότητα ρευστότητας

06 March 2023

Γ. Καββαθάς: Οι μικρομεσαίοι έξω από κάθε δυνατότητα ρευστότητας

Καμία πρόσβαση στα επενδυτικά προγράμματα δεν έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, χθες 5/3/2023.

Σε ένα κλίμα βαρύ λόγω της τραγωδίας που ζει η χώρα μας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, που, όπως είπε, από τα τραγικά γεγονότα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη «αποδεικνύεται ότι έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα». Με την απαξίωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατέστησαν «προνομιακοί συνομιλητές των τροϊκανών μόνο οι ισχυροί, που ξεπουλάγανε την πατρίδα για να κερδίσουν οι ίδιοι», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.

Κάνοντας μάλιστα σύνδεση με τα προγράμματα οικονομικής στήριξης που εξαγγέλλονται, είπε ότι «έχουμε έναν πακτωλό χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, από το οποίο εμείς δεν θα δούμε ούτε ψίχουλο». Όπως εξήγησε, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη εκδήλωση της ΕΣΕΕ δόθηκαν 1,7 δισ. ευρώ σε 112 «μικρομεσαίες επιχειρήσεις», που όμως αν κάνουμε τη διαίρεση μιλάμε για επενδυτικά σχέδια των 15 εκατ. ευρώ. Και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει κανένας επαγγελματίας κρεοπώλης που κάνει τέτοιο επενδυτικό σχέδιο; Είμαστε έξω από κάθε δυνατότητα ρευστότητας που δίνει το ΤΑΑ ή το ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ μόνο το 6,5% των επιχειρήσεων έχει πρόσβαση στο ΕΣΠΑ διαχρονικά».

06 March 2023
Banner
Banner