Αντιδράσεις και από το ΚΙΝ.ΑΛ. για την πρόταση νομοσχεδίου που αφορά τις Λαϊκές Αγορές

15 February 2021

Αντιδράσεις και από το ΚΙΝ.ΑΛ. για την πρόταση νομοσχεδίου που αφορά τις Λαϊκές Αγορές

Συνεχίζονται οι κοινοβουλευτικές αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με τις λαϊκές αγορές.

Έτσι, εκτός της δήλωσης της Ολυμπίας Τελιγιορίδου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. έχουν καταθέσει σχετική κοινοβουλευτική Ερώτηση.

Συγκεκριμένα, με την Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, οι βουλευτές επισημαίνουν πως με την πρόταση νομοσχεδίου δεν αντιμετωπίζονται τα υπαρκτά προβλήματα των λαϊκών αγορών, αλλά αντίθετα προωθούνται ρυθμίσεις, που μετατρέπουν τις λαϊκές αγορές σε υποκαταστήματα εταιρειών.

Όπως υπογραμμίζει ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝ.ΑΛ. Απόστολος Πάνας, αν αυτό δρομολογηθεί προς υπογραφή, θα σημαίνει πως «θα ανατίθεται η διαχείριση των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες, θα επιτρέπεται η συμμετοχή Νομικών Προσώπων – Εταιρειών και θα ορίζεται ο πλειστηριασμός ως μέτρο κτήσης της θέσης των παραγωγών στις λαϊκές, ενώ προτείνεται να καταργούνται οι επιτροπές τους (Διοικητικά Συμβούλια) και να εξαιρείται η συμμετοχή των εκπροσώπων συνδικαλιστών παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών απ’ όλες τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς».

Τελικά οι βουλευτές ερωτούν του δύο υπουργούς:

• Προτίθεστε να αποκηρύξετε το ανεπίσημο σχέδιο νόμου που προκαλεί εύλογα την αντίδραση όλων;

• Προτίθεστε να προχωρήσετε σε διάλογο με τους εκπροσώπους παραγωγών και επαγγελματιών για την προώθηση λύσεων;

15 February 2021
Banner
Banner