Αντίθετοι οι κρεοπώλες στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6/11

03 November 2022

Αντίθετοι οι κρεοπώλες στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6/11

Την διαφωνία της με την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, τονίζοντας ότι το μέτρο δεν τονώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον, αντίθετα αποσκοπεί στην περαιτέρω παγίωση του μέτρου προς όφελος των πολυεθνικών αλυσίδων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΚΚ:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (Π.Ο.Κ.Κ.)  είναι ένα δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο  το οποίο αριθμεί πλέον των 15.000 μελών σε όλη τη χώρα και λειτουργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον του φίλου καταναλωτή προσφέροντάς του εκλεκτής ποιότητας προϊόντα  και μεριμνώντας για την εξυπηρέτησή του ώστε να μη λείψει κάτι από το τραπέζι του.

Ως εκ τούτου σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα των καταστημάτων  την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Κ.Κ  διαφωνεί με τη λειτουργία των κρεοπωλείων τις Κυριακές.

Θεωρούμε ότι η Κυριακή πρέπει να παραμείνει αργία ως έχει διότι η κατάργησή της εγκυμονεί κινδύνους οι οποίοι συντελούν στο να γίνει κατεστημένο. Η μέχρι τούδε εμπειρία μας έχει δείξει ότι επιχειρήματα του τύπου πως το καταναλωτικό κοινό αδυνατεί να ψωνίσει τις άλλες μέρες στερείται λογικής, λόγω του ότι όλες τις μέρες λειτουργίας των καταστημάτων μας η κίνηση είναι υποτονική.

Επιπλέον, η λειτουργία των καταστημάτων και την Κυριακή αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα της μικρομεσαίας επιχείρησης και καθίσταται ζημιογόνος για τον Κρεοπώλη ενώ ταυτόχρονα καταστρατηγεί το ιερό δικαίωμα του προσωπικού χρόνου των εργαζομένων με την οικογένεια ή τις όποιες άλλες επιλογές τους. Τελειώνοντας, έχουμε την εντύπωση πως η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή όχι μόνο ΔΕΝ τονώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον αλλά αποσκοπεί στην περαιτέρω παγίωση του μέτρου προς όφελος των αλυσίδων πολυεθνικού ενδιαφέροντος.

03 November 2022
Banner
Banner