Ανησυχούν οι αρμόδιες Αρχές για την ανάμειξη αλογίσιου κρέατος σε βόειο

14 February 2013

Κλειστές παραμένουν δυο επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος στην Βρετανία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει ξεκινήσει από την αρμόδια Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων (FSA). Σύμφωνα με χτεσινές (13/2) δηλώσεις του επικεφαλής των σχετικών υπηρεσιών της Αρχής Άντριου Ρόουντς στην The Telegraph υπάρχει «κατάφωρη παραπλάνηση των καταναλωτών». «Οι έρευνές μας, δήλωσε, έχουν διαπιστώσει ότι βρήκαμε κρέας αλόγου που παρήχθη σε σφαγείο στο Δυτικό Yorkshire, το οποίο αποστέλλονταν σε μια επιχείρηση που ονομάζεται Farmbox στη Δυτική Ουαλία».
Τόσο η συγκεκριμένη επιχείρηση, όσο και το σφαγείο Peter Boddy παραμένουν κλειστά, αφού οι υπάλληλοι της FSA κατέσχεσαν προϊόντα όπου περιέχονταν σφάγια αλόγου επισημασμένα ως βόειο.
Η αρμόδια Αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης EFSA, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 11/2, ερευνά την υπόθεση και ενώ επισημαίνει ότι δεν εγείρεται θέμα ανησυχίας για την ασφάλεια των τροφίμων, κάνει λόγο για ψευδή επισήμανση, αλλά και εκφράζει την ανησυχία της για την ποιότητα των τροφίμων και την ιχνηλασιμότητα στην τροφική αλυσίδα.

14 February 2013
Banner
Banner