Αναγνώριση της ΕΔΟΤΟΚΚ ως αντιπροσωπευτικής οργάνωσης και στο βόειο κρέας

25 January 2024

Αναγνώριση της ΕΔΟΤΟΚΚ ως αντιπροσωπευτικής οργάνωσης και στο βόειο κρέας

Μια ακόμη αναγνώριση αντιπροσωπευτικότητας πέτυχε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του Κρέατος και του Τομέα της Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ). Όπως μας ενημερώνει με ανακοίνωσή της χθες Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 κοινοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η απόφαση με Αρ. Πρωτ. 157/22498 και ΑΔΑ 9ΞΜ34653ΠΓ-Ο9Ζ μας για την αναγνώριση της ΕΔΟΤΟΚΚ και για τον τομέα του Βόειου Κρέατος. Η αναγνώριση της ΕΔΟΤΟΚΚ στο βόειο έρχεται να προστεθεί στην από 12/04/2023 αναγνώριση της στον τομέα του αιγοπρόβειου κρέατος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Διεπαγγελματικής:

«Σύμφωνα με τα επίσημα αναγνωρισμένα στοιχεία η ΕΔΟΤΟΚΚ αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 16,96% της παραγωγής (μ.ο. τριετίας) και το 39,60% της μεταποίησης (μ.ο.τριετίας) στην ελληνική επικράτεια, στον τομέα του βόειου κρέατος. Στο αιγοπρόβειο η ΕΔΟΤΟΚΚ αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 17,36% της συνολικής παραγωγής (μ.ο. τριετίας) και το 32,27% της μεταποίησης (μ.ο. τριετίας).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ καθώς και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου για την άψογη συνεργασία για να επιτευχθεί ο στόχος της αναγνώρισης.

Όραμα και στόχος της Διοίκησης της Οργάνωσης είναι η ένωση των φορέων του Τομέα του Κρέατος και της κτηνοτροφίας συνολικά, η ανάπτυξη τους και η αύξηση των ποσοστών αντιπροσωπευτικότητας στην επικράτεια για μια δυναμική και ισότιμη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Με πνεύμα συνεργασίας και ομόνοιας, ο Πρόεδρος & το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΟΤΟΚΚ απευθύνουν κάλεσμα ενότητας στους παραγωγικούς φορείς της κτηνοτροφίας και τις οργανώσεις που εμπλέκονται με το κρέας και τα παράγωγά του προσβλέποντας στη προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων τους καθώς την θετική συνδρομή όλων στην Εθνική οικονομία».

25 January 2024
Banner
Banner