Άνοιγμα της Βραζιλίας στην αγορά του Ισραήλ με κρέας κοτόπουλου – αυξημένη ζήτηση τα τελευταία χρόνια

05 September 2023

Άνοιγμα της Βραζιλίας στην αγορά του Ισραήλ με κρέας κοτόπουλου – αυξημένη ζήτηση τα τελευταία χρόνια

Το κοτόπουλο κρατάει τα πρωτεία στην κατανάλωση πρωτεϊνών παγκοσμίως, αφού είναι οικονομική και υγιεινή τροφή. Με βάση τις στατιστικές, λοιπόν, αλλά και την τάση της αγοράς, το Υπουργείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Βραζιλίας έκανε στην ισραηλινή αγορά.

Μια χώρα με 9,5 εκατομμύρια κατοίκους, το Ισραήλ είναι μια αγορά με αυξανόμενη ζήτηση για κρέας κοτόπουλου. Σύμφωνα με στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Γεωργίας, η χώρα κατανάλωσε περισσότερους από 600.000 τόνους κρέατος κοτόπουλου τα τελευταία χρόνια. Και οι προβλέψεις για αυτή την αγορά είναι ελπιδοφόρες, με τη ζήτηση να αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερους από 700 χιλιάδες τόνους ετησίως έως το 2026.

Το κοτόπουλο είναι η ζωική πρωτεΐνη στη χώρα με τη μεγαλύτερη ζήτηση και κατανάλωση, περίπου 42,5 κιλά ανά κάτοικο ετησίως, γεγονός που καθιστά το Ισραήλ έναν από τους μεγαλύτερους κατά κεφαλήν καταναλωτές κρέατος κοτόπουλου στον κόσμο.

«Υπάρχουν καλές προσδοκίες σχετικά με τη ροή των εξαγωγών σε αυτήν την αγορά, η οποία προβλέπει αύξηση της ανάγκης για ενοποίηση εταίρων για τη συμπλήρωση της τοπικής προσφοράς προϊόντων, για την προσφορά σε ένα συγκεκριμένο τμήμα, το kosher. Είναι ένα ακόμη σχετικό επίτευγμα στο πλαίσιο του ηγεσία του υπουργού Carlos Favaro, επεκτείνοντας τη διεθνή παρουσία κρέατος κοτόπουλου από τη Βραζιλία», εξηγεί ο πρόεδρος της ABPA (Ένωση Ζωικών Πρωτεϊνών της Βραζιλίας), Ricardo Santin.

Πηγή: euromeatnews.gr

05 September 2023
Banner
Banner