Ο Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ «Πρωταγωνιστής» Κλάδου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

27 July 2023

Ο Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ «Πρωταγωνιστής» Κλάδου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

O Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» τιμήθηκε με το βραβείο Πρωταγωνιστής Κλάδου «Ανάπτυξη και Επενδύσεις» στη διοργάνωση Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2023. Η «ΠΙΝΔΟΣ» συμμετείχε στο θεσμό που επιβραβεύει τις επιχειρήσεις εκείνες που πρωταγωνιστούν ανοίγοντας δρόμους και στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία.

Η μεγάλη οικογένεια της «ΠΙΝΔΟΣ», με τους 1.200 εργαζόμενους, τα πάνω από 500 μέλη-παραγωγούς και τους 50 συνεργαζόμενους παραγωγούς συμβάλουν στη διαρκή εξέλιξη του Συνεταιρισμού, στηρίζοντας παράλληλα την εγχώρια καθώς και την τοπική οικονομία.

Τα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, το ευρύ δίκτυο διανομής, οι συνεχείς επενδύσεις και ο συνδυασμός της παράδοσης με την καινοτομία έχουν τοποθετήσει τα προϊόντα «ΠΙΝΔΟΣ» ως την πρώτη επιλογή των καταναλωτών.

Με πίστη στο όραμα, στις αρχές και στις αξίες, ο Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ», αποτελεί τον ηγέτη της ελληνικής πτηνοτροφίας με συνεχή και συνεπή παρουσία εδώ και 65 χρόνια. Με διαρκώς ανοδικό κύκλο εργασιών και ένα πολυσχιδές πρόγραμμα επενδύσεων με έμφαση στην καινοτομία σε συνδυασμό με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, ο Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ» οδηγεί τις εξελίξεις στον κλάδο της πτηνοτροφίας, παραμένοντας ένας στρατηγικός οικονομικός εταίρος για την ελληνική οικονομία.

Μέσα από ένα ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα 2020 – 2024, ο Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ» αναπτύσσει περαιτέρω την παραγωγική δυναμικότητα του Συνεταιρισμού εγκαινιάζοντας ένα νέο πτηνοσφαγείο και νέο εργοστάσιο ζωοτροφών. Παράλληλα διευρύνει το δίκτυο διανομής σε πανελλαδικό επίπεδο, τόσο μέσω της ανανέωσης του στόλου οχημάτων αλλά και υιοθέτησης «πράσινων» πρακτικών μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος, ενώ μέσα από χρήση νέων τεχνολογιών επιτυγχάνει την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση και τη διασφάλιση των ιδανικών συνθηκών  μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων ΠΙΝΔΟΣ στο σύνολο του πελατολογίου. Επιπρόσθετα, εφαρμόζοντας στην πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησης, αξιοποιεί και υιοθετεί ολιστικά στη λειτουργία του Συνεταιρισμού τεχνολογίες αιχμής και συστήματα αυτοματοποίησης, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων, τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, τη διάθεση καινοτόμων προϊόντων στην αγορά, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας του Α.Π.Σ.Ι «ΠΙΝΔΟΣ».

Το βραβείο αυτό έρχεται να αναγνωρίσει τις αξίες, την αφοσίωση, τη φροντίδα και το μεράκι που για περισσότερα από 65 χρόνια ο Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ» φέρνει στον κλάδο της πτηνοτροφίας και αποτελεί μία δέσμευση για να συνεχίσει να επενδύει, να εξελίσσεται και να ικανοποιεί τους καταναλωτές τόσο σε γεύση και νοστιμιά, όσο και σε ποιότητα και ασφάλεια.

****

Σχετικά με τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ»:

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός στην χώρα με 65 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά. Κινητήρια δύναμή της ΠΙΝΔΟΣ είναι οι περισσότεροι από 500 πτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού. Με έδρα της το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, η ΠΙΝΔΟΣ διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, ενώ ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, εφαρμόζοντας. Σήμερα η ΠΙΝΔΟΣ κατέχει την ηγετική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%. Συντηρώντας πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έμμεσα χιλιάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, η ΠΙΝΔΟΣ ενισχύει στην πράξη την εθνική οικονομία και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια. Η ΠΙΝΔΟΣ, ένας υπερσύγχρονος συνεταιρισμός, ανταγωνιστικός διεθνώς, συνδυάζει την τεχνογνωσία αιχμής με την αμιγώς ελληνική ταυτότητα και παράδοση και εφαρμόζει πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, στο πλαίσιο ενός πρότυπου μοντέλου κυκλικής οικονομίας, με σκοπό την μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος .

27 July 2023
Banner