Με το βλέμμα στο μέλλον του κλάδου, έγινε η τηλεδιάσκεψη της ΠΟΚΚ

06 December 2022

Με το βλέμμα στο μέλλον του κλάδου, έγινε η τηλεδιάσκεψη της ΠΟΚΚ

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ, στις 4 Δεκεμβρίου 202, κατά την οποία με εποικοδομητικό διάλογο συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση:

  1. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την υπεύθυνη της Bovillage, Κα Ρομίνα Τζαρέλλα,  για την ποιότητα του γαλλικού κρέατος και οι προοπτικές μιας μελλοντικής συνεργασίας με τον κλάδο των κρεοπωλών οι οποίες μέσω στοχευόμενων ενεργειών θα οδηγήσουν στην ανάδειξή του, δηλαδή του κρέατος, κι αφετέρου θα καταστήσουν τον παραδοσιακό κρεοπώλη εγγυητή της ποιότητας προς όφελος του καταναλωτή.
  2. Έγινε εκτενής ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της ΠΟΚΚ η οποία κατά το τρέχον έτος θα κλείσει με θετικό πρόσημο διασφαλίζοντας έτσι την ανοδική πορεία της και την επόμενη χρονιά.
  3. Ενημερώθηκε το 25μελές για τις θέσεις του ΥΠΑΑΤ αναφορικά με τα Ζωικά Υποπροϊόντα (ΖΥΠ) & Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ) και προγραμματίσθηκαν οι επόμενες κινήσεις που θα ακολουθήσει η  ΠΟΚΚ για το εν λόγω θέμα.
  4. Έγινε αναφορά στην αναβίωση, από τη ΓΣΕΒΕΕ, του επαγγελματικού περιγράμματος του Κρεοπώλη όπου τις θέσεις της ΠΟΚΚ επεξεργάζεται ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας μας ενώ η ενασχόληση σε αυτό δόθηκε ομόφωνα σε ένα νέο μέλος.   
  5. Παρουσιάστηκαν τα τεκταινόμενα στην ΕΔΟΤΟΚΚ και  παράλληλα έγινε λόγος για τα οφέλη που αποκομίζει η Ομοσπονδία μας με τη συμμετοχή της στο σχήμα αυτό.                                                     
  6. Συζητήθηκε το θέμα της εξουσιοδότησης υπαλλήλου προκειμένου να διευθετηθεί η επικαιροποίηση  των στοιχείων της Ομοσπονδίας μας στον ΟΤΕ, όπου πλειοψηφικά αποφασίστηκε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα.
  7. Τέθηκε το θέμα της συμμετοχής των κρεοπωλών στις επιτροπές προστίμων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και αποφασίστηκε να γίνουν κάποιες ενέργειες προς στους αρμόδιους φορείς, όπου ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβουμε, θα επανεξετάσουμε το θέμα σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο.
  8. Έγινε αναφορά για την εφαρμογή της αναγραφής προέλευσης σε όλα τα είδη λιανικής πώλησης (κρέας και γάλα) και αποφασίστηκε να εκφράσουμε το παράπονό μας στον αρμόδιο φορέα τη βοηθεία της νομικής μας συμβούλου.
  9. Με αφορμή την εορταστική περίοδο και τη γαλοπούλα, που αποτελεί  το παραδοσιακό γεύμα των Χριστουγέννων, προτάθηκε να γίνεται επιλογή αυτών που διαθέτουν ετικέτα η οποία περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που είναι ενδεδειγμένα από το νόμο.  
  10. Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις  για τη συμβολή του Κρεοπώλη στα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τον καθένα μας, ειδικότερα τώρα εν’ όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στηρίζοντας το φίλο καταναλωτή, προσφέροντάς ποιοτικά και εκλεκτά  προϊόντα τα οποία διασφαλίζουν την υγεία του, σε αντίθεση με τα αγνώστου προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας που ενδέχεται να βλάψουν αυτόν και τους οικείους του.

Και το σχετικό δελτίο της ΠΟΚΚ καταλήγει:

Η  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ κέντρισε  το ενδιαφέρον όλων και ενδυνάμωσε τους δεσμούς μεταξύ των μελών κάνοντας πράξη το σύνθημά μας «η ισχύς εν τη ενώσει» .!!!

Κλείνοντας, εν όψει της εορταστικής περιόδου, ανταλλάχθηκαν ευχές μεταξύ των μελών για  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με υγεία, καλές δουλειές και μια ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ για όλους μας!!!

06 December 2022
Banner
Banner