Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σπ. Ραμαντάνη “Τεχνολογία κρέατος και προϊόντων του”

02 December 2020

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Σπ. Ραμαντάνη “Τεχνολογία κρέατος και προϊόντων του”

Από τον εκδοτικό οίκο "Σύγχρονη Παιδεία" κυκλοφόρησε η τρίτη έκδοση του βιβλίου του Σπυρίδωνος Ραμαντάνη, "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ".

Η νέα έκδοση καλύπτει τα βασικά θέματα της τεχνολογίας του κρέατος και των προϊόντων του. Απευθύνεται σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της αλυσίδας του κρέατος. Παρουσιάζεται με ευσύνοπτο και λειτουργικό τρόπο όλο το απαραίτητο υλικό για την κάλυψη των σχετικών θεμάτων, ενώ οι βιβλιογραφικές πηγές δίνουν το έναυσμα για περαιτέρω εμβάθυνση στο  αντικείμενο.

Στα δεκατρία κεφάλαια του βιβλίου εξετάζεται η δομή και η σύσταση του μυϊκού ιστού και δεδομένου του επηρεασμού της ασφάλειας και ποιότητας του κρέατος από τις καταστάσεις πριν, κατά και μετά τη σφαγή, αναπτύσσεται η ευζωία, η μεταφορά και ο χειρισμός των ζώων ante mortem και οι μεταβολές και επιδράσεις post mortem κατά τη μετατροπή του μυϊκού ιστού σε κρέας, περιλαμβανομένης της πρότασης περί αλλαγών στην  τεχνολογία σφαγής.

Εξετάζεται η τεχνολογία παραγωγής των προϊόντων κρέατος, οι αιτίες των ελαττωμάτων τους και παρουσιάζεται, σχολιάζεται η τρέχουσα ταξινόμηση των προϊόντων με βάση το κρέας και των παρασκευασμάτων κρέατος.

Σημαντικό τμήμα της έκδοσης καλύπτεται με τα θέματα ταξινόμησης και τεμαχισμού των σφαγίων των θηλαστικών και των πουλερικών, της ποιότητας του κρέατος και της επισήμανσης του κρέατος, του κρέατος ως συστατικό και ως πρωταρχικό  συστατικό, συμπεριλαμβανομένου του σχετικού νομικού πλαισίου.

Συγγραφέας: Σπυρίδων Β. Ραμαντάνης, DVM, Dr. med. vet., Diplomate, European College of Veterinary Public Health, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Έτος έκδοσης: 2020, ISBN 978-960-357-138-4, Σελίδες: 780

Ειδική τιμή για τους αναγνώστες του Meat News 60,00 € (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής και αντικαταβολής. Ισχύει για ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω του www.kordali.gr)

Πληροφορίες, κεντρική διάθεση:

Εκδόσεις "Σύγχρονη Παιδεία", Χριστίνα και Βασιλική Κορδαλή Ο.Ε., Αρμενοπούλου 14 Θεσσαλονίκη, τ: 2310249222  Ε: info@kordali.gr, www.kordali.gr

02 December 2020
Banner