Η υγιεινή και η ασφάλεια στο σύγχρονο κρεοπωλείο, το θέμα της ημερίδας του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου Κρήτης

23 October 2023

Η υγιεινή και η ασφάλεια στο σύγχρονο κρεοπωλείο, το θέμα της ημερίδας του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου Κρήτης

Με θέμα «Υγιεινή και Ασφάλεια στο σύγχρονο κρεοπωλείο» έλαβε χώρα χθες μια εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης. Η θεματολογία της ημερίδας περιέλαβε όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη νομοθεσία που πρέπει να διέπει τη λειτουργία του κρεοπωλείου στις μέρες μας και έχουν ανταπόκριση στις ανάγκες των καταναλωτών. 

Η κτηνίατρος κυρία Ειρήνη Ελληνάκη, αν. προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας   Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας  Κρήτηςπαρουσίασε τον Οδηγό Υγιεινής για τα κρεοπωλεία και αναφέρθηκε στις απαιτήσεις για τα παρασκευαστήρια  των κρεοπωλείων σύμφωνα με την ΥΑ 464/92592 (ΦΕΚ Β΄2111/01-08-2014), ενώ ο κ.  Γιώργος Αντωναράκης,Τεχνολόγος τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας  Διεύθυνσης  Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης ανέλυσε τιςνομοθετικές απαιτήσεις για τα παρασκευάσματα κρέατος και  την επισήμανση, λέγοντας: «Θέλοντας να συμβαδίσουμε με την εποχή, εγκαινιάζουμε μια σειρά σεμιναρίων για τα μέλη μας ώστε να ενημερωθούν από τους καθ’ ύλην  αρμόδιους για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του σύγχρονου κρεοπωλείου. Τα παρασκευάσματα κρέατος είναι ένα θέμα που παραμένει επίκαιρο, καθώς απαιτούνται παρεμβάσεις από την Πολιτεία που θα μας επιτρέψουν να λειτουργήσουμε παρασκευαστήρια εντός του κρεοπωλείου, παρέχοντας περισσότερες διατροφικές προτάσεις στους πελάτες μας» τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου κ. Λευτέρης Ντουράκης  και υπογράμμισε ότι «το επάγγελμα του κρεοπώλη έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, χάρις στις νομοθετικές παρεμβάσεις του κράτους, αλλά και στο μεράκι των ανθρώπων του κλάδου που αναβαθμίζουν τα καταστήματά τους και φροντίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια των προϊόντων που προσφέρουν στους πελάτες τους».  

Να σημειώσουμε πως στην ημερίδα συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό η Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας  Κρήτης  κα Σοφία Λαμπρινίδη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου κ.  Χαράλαμπος Λεκάκης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τομέα Κρέατος και Κτηνοτροφίας  (ΕΔΟΤΟΚΚ) κ. Γιάννης Φασουλάς.

23 October 2023
Banner