Οι δεσμεύσεις Κώστα Τσιάρα στην τελετή παραλαβής του ΥΠΑΑΤ

15 June 2024

Οι δεσμεύσεις Κώστα Τσιάρα στην τελετή παραλαβής του ΥΠΑΑΤ

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των Ελλήνων αγροτών, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του μαζί με τον υφυπουργό Χρήστο Κέλλα. Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Τσιάρας υποσχέθηκε να πράξει το παν για να στηρίξει τους αγρότες, μια κοινωνική ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Ανέφερε ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της κλιματικής κρίσης και της ακρίβειας, ενώ τόνισε πως η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική φέρνει νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Με ανάμεικτα συναισθήματα παρέλαβε τα καθήκοντά του από τον προκάτοχό του, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον οποίο μοιράζεται μακρά κομματική πορεία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο που πραγματοποιήθηκε μετά τις εκλογές του 2023 και στις σημαντικές δράσεις του υπουργείου μετά τον Daniel στη Θεσσαλία, τόσο για τις αποζημιώσεις όσο και για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ο κ. Αυγενάκης, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες της θητείας του, δήλωσε ότι ο πρωτογενής τομέας έγινε «ένα κλικ καλύτερος» και υπογράμμισε ότι παραμένει πολλή δουλειά για να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τους αγρότες. Εκδήλωσε την πρόθεσή του να υποστηρίξει τον νέο υπουργό, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης.

Κλείνοντας, ο κ. Τσιάρας τόνισε την ανάγκη για σκληρή δουλειά και μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα, υποσχόμενος ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών, προσφέροντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συμβάλλοντας στη βελτίωση της ζωής τους στην ύπαιθρο.

15 June 2024