Η ισπανική βιομηχανία χοιρινού κρέατος, κεντρικός παίκτης στην Ευρώπη και στον κόσμο

14 June 2024

Η ισπανική βιομηχανία χοιρινού κρέατος, κεντρικός παίκτης στην Ευρώπη και στον κόσμο

Η βιομηχανία του χοιρινού κρέατος αποτελεί βασικό πυλώνα της ισπανικής οικονομίας, συνεισφέροντας σημαντικά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) και δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Μεγαλύτερος παραγωγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ισπανία κατέγραψε το 2023 περίπου 4,85 εκατομμύρια τόνους χοιρινού κρέατος, κατατάσσοντας την ως την κορυφαία παραγωγό στην ευρωπαϊκή αγορά, μπροστά από χώρες όπως Γερμανία και Γαλλία.

Η ανάπτυξη του κλάδου επεκτείνεται και μάλιστα με έντονη παρουσία στις διεθνείς αγορές, ενώ η ισπανική βιομηχανία προορίζει σημαντικά ποσοστά της παραγωγής της προς εξαγωγή, ενισχύοντας την παρουσία της σε χώρες όπως η Κίνα, η Γαλλία και η Ιαπωνία. Να σημειωθεί πως το 2023 η Ισπανία εξήγαγε 2,75 εκατ. τόνους χοιρινού κρέατος.

Αναγνωρίζοντας τις νέες προκλήσεις της αγοράς, ο κλάδος επενδύει στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, προσαρμόζοντας τις πρακτικές παραγωγής του για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες καταναλωτικές προτιμήσεις. Η δέσμευσή του για την καλή διαβίωση των ζώων, μέσω της πιστοποίησης INTERPORC Animal Welfare Spain, τον θέτει κατατάσσει ως πρωτοπόρο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο επίκεντρο της στρατηγικής του INTERPORC βρίσκεται η προώθηση του ισπανικού χοιρινού κρέατος ως υγιεινής και βιώσιμης επιλογής, χρησιμοποιώντας εκστρατείες μάρκετινγκ που προβάλλουν την υψηλή ποιότητα και τις ηθικές πρακτικές της παραγωγής του.

Παρά τις προκλήσεις, η ισπανική βιομηχανία χοιρινού κρέατος επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της σε νέες αγορές και να διατηρήσει τον ηγετικό της ρόλο στην παγκόσμια σκηνή του κρέατος.

Πηγή: euromeatnews.com

14 June 2024