Η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας διά νόμου θα έχει μακροπρόθεση προοπτική, δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης

18 December 2023

Η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας διά νόμου θα έχει μακροπρόθεση προοπτική, δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης

Επίσκεψη σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, με αφορμή το Καλάθι των Χριστουγέννων ώστε να διαπιστώσει την εξέλιξή του αλλά και να ελέγξει την πορεία των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την ακρίβεια.

Κατά την επίσκεψή του στα καταστήματα του σούπερ μάρκετ ο υπουργός δήλωσε: «Ο νόμος που έχουμε θεσπίσει για την αθέμιτη κερδοφορία θα συνεχιστεί και το 2024, ώστε να έχουμε τα εργαλεία που θα ελέγχουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Οι έλεγχοι δεν θα σταματήσουν, συνεχίζονται και στα σούπερ μάρκετ και στους προμηθευτές τους.

Οι επιχειρήσεις μειώνουν τις τιμές ώστε ο καταναλωτής να έχει πρόσβαση στα προϊόντα τα οποία είναι απαραίτητα για αυτές τις ημέρες. Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας ήταν και είναι να διασφαλίσουμε, ότι το οικογενειακό τραπέζι θα είναι γεμάτο. Το “Καλάθι του Νοικοκυριού” και η πρωτοβουλία “Μόνιμη Μείωση Τιμής” δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά και στην ελληνική οικογένεια να έχουν πρόσβαση σε πιο χαμηλές τιμές. Στη “Μόνιμη Μείωση Τιμής” έχουν ενταχθεί σχεδόν 1.300 διαφορετικά επώνυμα προϊόντα από μεγάλους προμηθευτές.

Οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια έχουν ενταθεί και ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Όπου χρειάζεται θα επιβάλλονται βαριά πρόστιμα τα οποία και θα ανακοινώνονται».

18 December 2023
Banner
Banner