Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο ΣΕΚ – η αιγοπροβατοτροφία σε κίνδυνο

07 October 2022

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο ΣΕΚ – η αιγοπροβατοτροφία σε κίνδυνο

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με αλλεπάλληλες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς του υπΑΑΤ, θέτοντας την επιτακτική ανάγκη για στήριξη της κτηνοτροφίας και ειδικότερα για τη αιγοπροβατοτροφία με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και τα επακόλουθά της. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΚ αναφέρει τα εξής:

«Με βάση την κατάσταση που δημιουργήθηκε  το τελευταίο διάστημα, όπου εταιρείες πηγαίνουν εκβιαστικά στους παραγωγούς δίνοντας προκαταβολή, έναντι της παραγωγής, με ανοιχτές τιμές και  βλέποντας ότι ακούγονται πολύ χαμηλές τιμές για το αιγοπρόβειο γάλα, σε σχέση με το κόστος παραγωγής και σε συνδυασμό με την τεράστια αύξηση των τιμών των ζωοτροφών και της ενέργειας και τις χαμηλές τιμές πώλησης, θεωρούμε ότι με μαθηματική ακρίβεια η αιγοπροβατοτροφία οδεύει σε κλείσιμο για την Ελλάδα.

Οι εκμεταλλεύσεις δεν μπορούν να αντέξουν τα οικονομικά βάρη που δέχονται. Γι’ αυτό το λόγο διοργανώνεται σύσκεψη την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο ΜΕTROPOL (Ρούσβελτ 14) στη Λάρισα.   Τη σύσκεψη διοργανώνουν από κοινού ο ΣΕΚ, η ΠΕΚ και το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Καλούμε τους κτηνοτρόφους και όλους τους φορείς που εμπλέκονται γύρω από την αιγοπροβατοτροφία όπως ΕΘ.Ε.Α.Σ., Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε., Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας να παρευρεθούν στη σύσκεψη για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα».

07 October 2022
Banner