Zootechnia, το μεγάλο ραντεβού του κτηνοτροφικού και πτηνοτροφικού κλάδου

22 January 2017

Zootechnia, το μεγάλο ραντεβού του κτηνοτροφικού και πτηνοτροφικού κλάδου

Το μεγάλο «ραντεβού» του κτηνοτροφικού και πτηνοτροφικού κλάδου δίνεται στην 10η Διεθνή Έκθεση Zootechnia, που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo (2 έως 5 Φεβρουαρίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης).

Η Zootechnia αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στην κτηνοτροφία-πτηνοτροφία, συγκεντρώνοντας ελληνικές και ξένες συμμετοχές, που παρουσιάζουν τις εξελίξεις του κλάδου τόσο από την εγχώρια, όσο και από την παγκόσμια αγορά.

zootechnia_2017Τα διάφορα είδη παραγωγικών ζώων, τα μηχανήματα, οι υπηρεσίες, η έρευνα, οι καινοτομίες κ.ά., αποτελούν το προνομιακό πεδίο της έκθεσης, η οποία είναι η μοναδική εξειδικευμένη διοργάνωση του κλάδου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η Zootechnia περιλαμβάνει και το Σαλόνι Αλόγου, καθώς και το Pet Festival, τα οποία και στην επικείμενη διοργάνωση θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η έκθεση του 2017 καταγράφει ήδη αύξηση στον αριθμό των εκθετών και στον συνολικό εκθεσιακό χώρο και επί της ουσίας αξιοποιεί την πολύτιμη παρακαταθήκη της 9ης διοργάνωσης, η οποία είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2015 και κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ επισκεψιμότητας με 50.354 επισκέπτες, έναντι 42.164 στη Zootechnia του 2013. Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις της Zootechnia του 2015 και στο μέτωπο των εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 114% έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν αυξημένοι κατά 278%.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Ακόμη, η έκθεση θα είναι πλαισιωμένη από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων:

-«Έρευνα και καινοτομία στο μηχανικό άρμεγμα και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη ζωική παραγωγή». Μία εκδήλωση, που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Συνεργασία, καινοτομία και ανάπτυξη είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την σύμπραξη του Εργαστήριου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ με την επιχείρηση Milkplan Α.Ε., που θα παρουσιαστεί στην Zootechnia του 2017. Με έμφαση στον τομέα της κτηνοτροφίας και ειδικότερα στην εκτροφή ζώων με αντικείμενο την παραγωγή γάλακτος θα παρουσιαστούν καινοτομίες στο μηχανικό άρμεγμα και γενικότερα στον εξοπλισμό των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, που ενσωματώνουν τη νέα γνώση στη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου.

-«Η Κτηνοτροφία ως μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας». Ημερίδα που την συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία. Το θέμα παρουσιάζει τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και πρακτικό ενδιαφέρον για την επιστημονική κοινότητα και την κτηνοτροφία της χώρας μας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής και την αποτελεσματικότερη συμβολή του αγροδιατροφικού τομέα στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.

-«Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος κτηνοτροφικών μονάδων». Μία συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του ΕΚΕΤΑ-ΙΕΤΕΘ. Στη συγκεκριμένη ημερίδα θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν τη διατροφή των ζώων, τεχνολογίες εξοπλισμού κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, περιβάλλον και εκπομπές ρύπων από κτηνοτροφικές μονάδες και τεχνικές μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

logoSYNEDRIO KREATOS 2017-«Πανελλήνιο Συνέδριο Το Κρέας και τα Προϊόντα του». Μία συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Meat News. Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του υλοποιείται με σκοπό την ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από τον στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και των προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή. Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθήνας και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος.

-Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής.

-Η ημερίδα με θέμα «Νέες Απειλές για την Ελληνική Κτηνοτροφία», την οποία πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Να σημειωθεί ότι τη Zootechnia του 2017 υποστηρίζουν οι σημαντικότεροι φορείς του κλάδου, που είναι η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων.

22 January 2017
Banner