Χτύπησε και την Κορέα η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

19 September 2019

Χτύπησε και την Κορέα η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

Δεύτερο κρούσμα Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων εντός δύο ημερών επιβεβαίωσε χθες 18/9 η Νότια Κορέα. Η πρώτη εστία εντοπίστηκε σε χοιροτροφική μονάδα στο Πατζού, μια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα και αναμένεται να κοστίσει τη θανάτωση 4.000 χοίρων. Η δεύτερη εστία, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, εντοπίστηκε σε εκμετάλλευση με 4.700 χοίρους στο Γιον-Τσον, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σεούλ.

Μετά το πρώτο κρούσμα, που ήταν μάλιστα το πρώτο στα χρονικά της χώρας, το επίπεδο επιφυλακής των Αρχών ανέβηκε στο ανώτατο σημείο και εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα, ενώ απαγορεύθηκαν προσωρινά και οι μετακινήσεις ζώντων χοίρων σε όλη την επικράτεια.

Εστία Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων αναφέρεται και στη Βόρεια Κορέα από τις 12 Σεπτεμβρίου, όπως τουλάχιστον αναγράφει στην ιστοσελίδα του ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Για αυτή την περίπτωση μάλιστα, ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Επανένωσης ανέφερε χθες ότι το Υπουργείο του πρότεινε συνεργατική δράση με τη Βόρεια Κορέα αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει προχωρήσει.

Η Νότια Κορέαα, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, διατηρεί έναν πληθυσμό χοίρων που τον Αύγουστο ανερχόταν στις 12,3 εκατ. κεφαλές. Η κατά κεφαλή κατανάλωση φτάνει στα 27 κιλά, ενώ η χώρα εισάγει περί τις 570.000 τόνους χοιρινού, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

19 September 2019
Banner
Banner