Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ, εντατική προετοιμασία για το αγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης

10 February 2017

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ, εντατική προετοιμασία για το αγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης

Μάλλον δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων από τη σημερινή συνάντηση που είχαν με κυβερνητικά στελέχη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη συνάντηση, σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για κυβερνητική αδιαλλαξία και καλούν «τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο» που οργανώνουν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 13:30 στην Αθήνα (πλατεία Βάθη).

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Μετά από 20 μέρες στα μπλόκα, απευθυνθήκαμε στην κυβέρνηση ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων κι αφορούν, κυριολεκτικά, στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών.

Η κυβέρνηση, όπως αποδείχτηκε και στη συνάντηση που είχαμε με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιμένει στην αρνητική της στάση και δεν ικανοποιεί ούτε ένα από τα αιτήματά μας.

Στην κυβερνητική αδιαλλαξία απαντάμε με ενίσχυση των μπλόκων με νέα τρακτέρ και , ταυτόχρονα, προετοιμαζόμαστε, εντατικά, σ’ όλη τη χώρα, για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30 στην πλατεία Βάθης.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο για να στηρίζουν, ενεργά, τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Αγωνιζόμαστε στα μπλόκα κατά της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες του λαού μας.

Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουμε κοινό αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχουμε κοινά προβλήματα και συμφέρονται κι επομένως κοινός είναι ο αγώνας μας.

Όλοι στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30, στην Πλατεία Βάθης».

10 February 2017
Banner