Διαδικτυακό σεμινάριο της Eurostat για τον ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα

21 February 2022

Διαδικτυακό σεμινάριο της Eurostat για τον ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα

Η ευρωπαϊκή γεωργία και το ταξίδι των γεωργικών προϊόντων από το αγρόκτημα στο πιάτο, είναι το αντικείμενο ενός διαδικτυακού σεμιναρίου που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία – Eurostat.

Το webinar πραγματοποιείται στις 24 Φεβρουαρίου και σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν όλο τον πλούτο της έκδοσης «Key figures on the European food chain — 2021 edition» που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα μεταδοθεί στον ιστότοπο της Eurostat και στον λογαριασμό της Υπηρεσίας στο Facebook, και είναι ανοικτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους, από τους λάτρεις της γεωργίας έως τους στατιστικολόγους και τους δημοσιογράφους· δεν χρειάζεται να εγγραφεί κάποιος για να το παρακολουθήσει.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. με τη Viveka Palm, διευθύντρια τομεακών και περιφερειακών στατιστικών, και θα ακολουθήσει ο Edward Cook, από τη μονάδα στατιστικών για τη γεωργία και την αλιεία, ο οποίος θα παρουσιάσει τα πορίσματα της έκδοσης «Key figures on the European food chain — 2021 edition». Θα δοθεί η ευκαιρία να τεθούν ερωτήσεις σχετικά με τη δημοσίευση.

Σημειώνεται ότι η έκδοσης «Key figures κλπ.» επικεντρώνεται στην αλυσίδα «από το αγρόκτημα στο πιάτο» της Ε.Ε. και παρουσιάζει οπτικοποιήσεις και καινοτόμες παρουσιάσεις δεδομένων. Περιλαμβάνει επισκόπηση των διαρθρωτικών πτυχών της γεωργίας, καθώς και της πρωτογενούς γεωργικής και αλιευτικής παραγωγής, καθώς και της μεταποίησης, του εμπορίου, της διανομής και της κατανάλωσης τροφίμων και ποτών. Η δημοσίευση αποσαφηνίζει επίσης τα περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με ορισμένα από τα στάδια της τροφικής αλυσίδας.  

21 February 2022
Banner
Banner