Συνάντηση Βορίδη με Ν. Ομοσπονδία Χοιροτρόφων για Αφρικανική Πανώλη, ελληνοποιήσεις, «κόκκινα» δάνεια

26 July 2019

Συνάντηση Βορίδη με Ν. Ομοσπονδία Χοιροτρόφων για Αφρικανική Πανώλη, ελληνοποιήσεις, «κόκκινα» δάνεια

Τους εκπροσώπους της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος δέχθηκε την Πέμπτη 25/7 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Η Ομοσπονδία αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο εστιάζοντας τόσο στα μέτρα πρόληψης για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων όσο και στην πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων. Παράλληλα τονίστηκε η αγωνία που διακατέχει τους χοιροτρόφους της χώρας σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια.

Ο υπουργός από την πλευρά του έκανε σαφές ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του νοσήματος της Αφρικανικής Πανώλους στα ελληνικά χοίρεια. Επιπροσθέτως επανέλαβε τη σαφή βούλησή του να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση της μάστιγας των παράνομων ελληνοποιήσεων προς όφελος της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής της χώρας.

Αναφορικά με το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι θα υπάρξει επαφή με τις διοικήσεις των τραπεζών για την πολιτική παρότρυνσή τους για την ευμενέστερη δυνατή λύση προς όφελος των χοιροτρόφων.

26 July 2019
Banner
Banner