Βορίδης: Απόφαση για στήριξη και της Πτηνοτροφίας μετά τα πλήγματα που επέφερε η πανδημία

12 June 2020

Βορίδης: Απόφαση για στήριξη και της Πτηνοτροφίας μετά τα πλήγματα που επέφερε η πανδημία

Συνάντηση με τη νεοσύστατη Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πτηνοτροφίας είχε την Τετάρτη 10 Ιουνίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενδελεχής αναφορά στα προβλήματα που έχουν ενσκήψει στον κλάδο της Ελληνικής πτηνοτροφίας, εξαιτίας των οποίων επηρεάστηκε η κατανάλωση πουλερικών στη χώρα μας και συζητήθηκε η εν γένει εμπορική διάσταση των επιπτώσεων.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου, όπως ενημερώνει το ΥΠΑΑΤ, ανέπτυξαν και υποστήριξαν τις θέσεις τους σχετικά με την αναγκαιότητα στήριξης της πτηνοτροφίας, τις οποίες ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη στον τρόπο λήψης της τελικής απόφασης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στο κλάδο της Ελληνικής πτηνοτροφίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας που αποτελείται από τους Θάνο Αγγελάκη, Κώστα Νιτσιάκο, Μαριλένα Νιτσιάκου, Ανδρέα Δημητρίου, Θέμη Αμβροσιάδη, Ευάγγελο Μανολόπουλο και Δημήτρη Πετανίδη.

12 June 2020
Banner
Banner