Μ. Βορίδης: Νέα εποχή για την ελληνική πτηνοτροφία με την αναγνώριση της ΕΔΟΠτ

03 April 2020

Μ. Βορίδης: Νέα εποχή για την ελληνική πτηνοτροφία με την αναγνώριση της ΕΔΟΠτ

Στην αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας (ΕΔΟΠτ) προχώρησαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στον κλάδο να προωθήσει και να προασπίσει τα συμφέροντα των πτηνοτρόφων της χώρας διεθνώς.

Η νεοσύστατη Διεπαγγελματική, όπως ανακοινώνει το ΥΠΑΑΤ, αποτελεί ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα συλλογικής προσπάθειας, αφού κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης αναγνώρισης αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 81,26% της συνολικής παραγωγής (μ.ό. τριετίας) και το 85,06% της μεταποίησης (μ.ό. τριετίας), στον τομέα που ζητείται η αναγνώριση.

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ως επιστέγασμα της διαρκούς προσπάθειας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη να καταστήσει λειτουργικό και να ενισχύσει τον θεσμό των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων με στόχο την κατάρτιση στρατηγικής για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της πατρίδας μας σε συνδυασμό με την προσπάθεια για ενίσχυση της τυποποίησης και της μεταποίησης ώστε να διασφαλιστεί το εισόδημα των παραγωγών.

Παράλληλα, επιβεβαιώνεται στο ακέραιο η πρωτοβουλία του κ. Βορίδη να εκσυγχρονίσει το νομικό πλαίσιο των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων προωθώντας το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων στον δυναμικό αυτό κλάδο ως βασικού εργαλείου της προώθησης των κοινών συμφερόντων τους» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

[Στην κεντρική φωτογραφία, στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση (Αύγουστος 2019) του Μ. Βορίδη με τον εκπρόσωπο της --υπό οριστική σύσταση τότε-- Διεπαγγελματικής Θ. Αγγελάκη (αριστερά) και τον βουλευτή Εύβοιας Σ. Κεδίκογλου]

03 April 2020
Banner
Banner